Riktig mat & hälsa

Kall Basisk Avocado&gurkdrink till frukost!

Dag två av min detox vaknar jag med en hemsk huvudvärk, och jag vet att det beror på att jag inte har druckit kaffe på två dagar. Dessutom är jag väldigt trött och har haft svårt att komma igång.
Ändå har jag ätit näringsriktig mat och druckit mycket.

Jag mixade ihop en basisk mättande soppdrink till frukost i dag. (Jag har gjort den förr i bloggen, då som kall soppa.  Det går utmärkt att blanda i lite räkor eller annat, utesluta Mighty Greens och äta den till lunch). Jag gick en lång morgonpromenad, och nu känner jag mig lite piggare och börjar få huvudet på plats. När jag i morse, gjorde den som frukostdrink blandade jag i en matsked Mighty Greens också. Mighty Greens innehåller en blandning av näringsrika spannmål och algerna  clorella och spirulina. 

Grön avocado och gurkdrink i glas på vitt bord.

Foto: Mia Hagenmalm

Basisk Avocado&gurkdrink
2 glas
1 avocado
1/2 gurka
1/4 gul lök
2-3 dl örtbuljong,  saltfattig, kall
1 msk Mighty Greens

Mixa och häll upp på glas!

Jag åt lite hallon och mandlar som "efterrätt".

Ha en bra dag! 🙂 Mia


2 comments on “Kall Basisk Avocado&gurkdrink till frukost!

  1. Johanna on

    Välkommen i klubben! Sitter också och kämpar med huvudvärk och kaffesug. Som tur är brukar det ge med sig efter någon dag 🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]