Annons
Annons

Somrig Rabarberglass med Philadelphiaost

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
31 maj, 2013
Rabarberglass medjordgubbar i glasskål

I kväll ska jag på examensfest! Min fina kusin Lena har tagit sin rektorexamen. Så efter jobbet styr kosan ut mot Ingarö. Det ska bli så trevligt och kul att träffa tjocka släkten.

Jag hoppas bara att vädret blir bättre än vad det är nu här i Nynäshamn. Vi har endast 15 grader och molnigt, dimmigt.
Pratade med min väninna Veronica som bor i Sundsvall igårkväll. Där hade de 32 grader varmt och ungarna badade i polen.I Sundsvall? Där ska de ju ha kyligare än här kan man tycka. Men det är ofta så på våren och sommaren, att de har bättre väder än oss här i Stockholmsområdet. Vi bor i en gråzon. Hoppas på att värmen vandrar ner till oss också nu.

Visst är det väldigt gott och somrigt med rabarber? I min trädgård, när jag hade en- hade jag rabarber. Det känns lite skumt att gå och köpa nu när jag inte har någon trädgård, men jag har inget val. Rabarber i kräm eller som soppa är så himla gott, men det är den faktiskt i glass också. Själv detoxar jag några dagar till, men jag kan ju bjuda på ett smarrigt helgrecept ändå! 🙂

Annons
Rabarberglass medjordgubbar i glasskål
Foto: Mia Hagenmalm

Rabarberglass med Philadelphiaost
300 g rabarber, späd
1/2 dl vatten
1 dl sukrin
1/2 dl sukrin melis
200 g Philadelphiaost
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 msk bakepro

Gör så här:
Skär rabarberna i tunna skivor och koka tillsammans med vatten och sukrin på svag värme tills det blir en purè. Låt svalna!
Vispa grädden i en skål och blanda philadelphiaosten med vaniljpulver, sukrin melis och bakepro i en annan skål. Vänd ner en äggula i taget i ostsmeten. Blanda sist ned grädden och den kalla rabarberpurèn. Rör om väl så att allt blandar sig. Frys i form med plastfilm över ca 3-4 timmar. Servera med bär! Jordgubbar och rabarber går väldigt fint ihop!:-)

Ha en trevlig helg!/ Mia

Annons
Annons