Annons
Annons

Potatissallad med äppeldressing

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
14 juni, 2013
Potatis, äpple och valnötter i skål med dressing

Ibland vill man ha något fräscht till det man grillar. Jag brukar göra olika potatissallader, så det kommer säkerligen att bli ett återkommande ämne i bloggen i sommar. Lite kul att experimentera med smaker tycker jag. Det är så otroligt gott med färsk nypotatis! Bara att koka och äta som den är egentligen godast. Men den är också god som sallad. Denna potatissalladen gjorde jag förra helgen.

Äppeldressing:
1/2 äpple, grönt syrligt
0,5 olivolja
3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger

Annons

1 tsk senapspulver, colemans
1äggula
himalaya-salt och svartpeppar
ev. chiliflakes

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplet. Skär i mindre bitar och mixa med övriga ingredienser i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt och peppar. Häll upp på väl rengjord burk. Det som blir över kan du spara i kylskåp några dagar.

vit äppledressing i glasburk på blårutig duk
Foto: Mia Hagenmalm
Potatis, äpple och valnötter i skål med dressing
Foto: Mia Hagenmalm

Potatissallad med äppeldressing
2 portioner:
500 g färsk potatis
1/2 gurka
1/2 grönt äpple
50 g valnötter
Herbamare örtsalt
olivolja

Gör så här:
Sköjl och skrubba potatisen från jord. Koka upp vatten och lägg i potatisen. Sänk värmen och låt dem sjuda under lock ca 15 minuter. Låt den bli kall och dela den i mindre bitar. Rosta valnötterna med lite olivolja och salt i en het stekpanna. Låt svalna. Skiva äpple och gurka och blanda ner det tillsammans med potatis, valnötter och häll på dressing. Dränk dock inte salladen med dressingen. Servera med något gott grillat!?

Ha en trevlig, förhoppningsvis solig helg!/ Mia 🙂

Annons
Annons