Annons
Annons

Mias potatissallad

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
25 juni, 2013
Potatis, rädisor, gurka och gräslök i blå skål

Den här potatissalladen är min absoluta favorit, och jag blir ofta ombedd att göra den när barnen kommer på besök. Gott när man vill göra en matig sallad som tillbehör. Enkelt är det också, men smakar väldigt lyxigt! 🙂

Potatis, rädisor, gurka och gräslök i blå skål
Foto: Mia Hagenmalm

Jag brukar göra som en kall bearnaisesås som grund. Sen kan jag krydda den lite extra beroende vad jag ska äta/ha till. Exempelvis om det är kyckling, kan det vara gott med curry, eller chili om man skulle vilja ha lite hetta.

Mias Potatissallad

Annons

4 portioner:
12 färskpotatis, medelstora- kokta kalla
1 knippe rädisor, skivade
1 röd lök, finhackad
1/2 gurka, i mindre bitar
2 msk gräslök, hackad
Herbamare örtssalt

Dressingsås:
1 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
1 tsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk gul lök, riven
1/2 dl persilja, finhackad
örtsalt och vitpeppar

Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt för att mogna en stund.
Blanda potatis med övriga ingredienser. Krydda med Herbamare. Slå på såsen och rör om.
Låt gärna stå och dra en stund innan servering. Gott till Grillat!

Sparris, kött grillspett ligger på ett bord och väntar på att bli grillat
Foto: Mia Hagenmalm

Ha det fint! / Mia 🙂

Annons
Annons