Annons
Annons

Jennifers Budapesttårta/rulle

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
28 juni, 2013
Budapestrull/tårta dekorerad med jordgubbar

Vilken härlig midsommar vi hade. Det var en lugn och skön helg med inslag av både festligheter och vila. Det behövde jag. Nu är det nya tag innan semestern som nalkas om ca 1 1/2 veckor. Det ska bli jätte härligt! Funderar på att resa norrut, samt beställa en resa och åka till min lilla husvagn på Gotland.

I midsommarhelgen blev det mycket god mat, och framför allt sill, vilket jag är stormförtjust i. Både sillfrukost och silllunch och som förrätt till midsommarmiddag. Så nu får det vara bra ett tag. 🙂 man ska inte överdriva.

Min dotter Jennifer hade gjort en supergod budapesttårta till kaffet på midsommarafton.

Budapestrull/tårta dekorerad med jordgubbar
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

 

Budapestrulle dekorerad med jordgubbar och marängbakelser med grädde och jordgubbar på utebord vid midsommar
Foto: Mia Hagenmalm

Och jag bjöd på marängbakelser som jag gjorde i bloggen innan midsommar. Här dekorerade med grädde. Dessutom en massa annat gott i matväg förstås.

Jennifers Budapestrulle:
5 äggvitor
3 dl sukrin melis
50g mandelmjöl
50g mandel, flagad
1 dl hasselnötter,
0,5 dl majzena

Fyllning:
3 dl grädde, vispad
2 msk sukrin melis
400 g bär, (Jennifer hade jordgubbar)

Dekorera med:
2 dl grädde
jordgubbar, i bitar

Gör så här:
Vispa äggvitorna med 1/4 dl sukrin ca 5 minuter. Häll ner resten av sukrinet och fortsätt vispa tills di får en vit, hård och glansig maräng. Mortla hasselnötterna med mandelmjölet. Hasselnötterna ska vara grova. Vänd sedan ner nörmix och majzena i smeten. Bred ut smeten i ett jämt lager på en plåt med bakplåtspapper. Strö över den flagade mandeln. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på ett annat bakplåtspapper och dra försiktigt av det papper som marängen
gräddats på. Ett tips! om papperert fastnar, pensla på lite kallt vatten på papperet. Låt kallna.
Vispa grädden med sukrin melis och bred den över marängen. Fördela bären över grädden. Rulla ihop den från långsidan som man gör med rulltårta. Spritsa lite grädde överst på rullen och dekorera med jordgubbar och eventuellt myntablad. MUMS!!!

Trevlig Helg! Mia 🙂

 

 

Annons
Annons