Annons
Annons

Mascarponecrème toppad med marinerade jordgubbar

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
12 juli, 2013
coctailglas fylld med mascarponercreme och marinerade jordgubbar

Har ytterligare ett recept på jordgubbar. Denna efterrätt skapade jag häromdagen när regnet stod som spön i backen här i Nynäshamn.
Lite tröst i gråvädret vill man ju ha när det regnar på semestern. Den här efterätten var en njutningsbar upplevelse för gomen. Riktigt smaskig!

 

Mascarponecrème toppad med marinerade jordgubbar

Annons

2 portioner:
Marinad:
250 g jordgubbar, ekologiska
1 tsk balsamvinäger
1,5 msk citronsaft, färskpressad
1 msk agavesirap
0,5 krm chiliflakes

Mascarponecreme:
1 msk sukrin
1, 25 dl mascarpone
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver

coctailglas fylld med mascarponercreme och marinerade jordgubbar
Foto: Mia Hagenmalm

 

Gör så här:
Skär de rensade och sköljda jordgubbarna i halvor.Lägg dem i en skål.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över jordgubbarna. Låt stå och dra i kylen ca 30-40 minuter. Rör om ibland.

Vispa mascarpone, grädde, vaniljpulver och sukrin till en tjock fluffig creme. Fördela i två glas. Toppa med marinerade jordgubbar och slå på lite av marinaden!

Mums! Chilin ger efterrätten lite sting och det sura från vinäger och citron tillsammans med det söta från gubbarna och agavesirapen. Jag säger bara: Helt underbart gott! 🙂

Må så gott och ha en trevlig helg! /Mia

 

 

Annons
Annons