Riktig mat & hälsa

Gotland

Jag har tillbringat semestern i min husvagn på Gotland. Det har varit en underbar vecka, och jag har fått samla krafter och laddat energi inför hösten. Det är viktigt! Dessutom har jag fått umgåtts med mina barn och barnbarn, och flera  av mina släktingar. Så mysigt!

Eka, håv små strandbodar, berget Hallshuk/ Gotland

Foto: Mia Hagenmalm

 

Vallmo och annan blomster på en vägren på Hallshuk Gotland

Foto: Mia Hagenmalm

Gotland är för mig rena healingen. Närheten till havet, naturen och det vackra landskapet får en att nästan tappa andan. Det har blivit flera kvällar med vackra solnedgångar och hela veckan bjöd på sol och fint väder.

Solnedgång på Hallshuk Gotland

Foto: Mia Hagenmalm

Mina döttrars  farfar har lagt nät och dragit upp flundror. ....

Rensning av nät på stenstrand Gotland

Foto: Mia Hagenmalm

Barn tittar på när en kvinna håller upp en nyfiskad torsk på en strand på Gotland

Foto: Mia Hagenmalm

 

Kvinna rensar flundror på ett bord vid en strand på Gotland

Foto: Mia Hagenmalm

Flera flundror som är rökta i en plastburk

Foto: Mia Hagenmalm

 

Nu väntar en spännande höst! Jag ser fram emot min resa till Hawaii!

Ekor vid en brygga i en hamn på Hallshuk/ Gotland

Foto: Mia Hagenma


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]