Annons
Annons

Röda lökar är gott till grillat men även bra för att hitta ditt resonansutrymme!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
13 augusti, 2013
Röda lökar är gott till grillat men även bra för att hitta ditt resonansutrymme!

Alldeles nyss vräkte regnet ner, men nu skiner solen igen! Lite blixt och dunder var det tydligen också, men det var ingenting jag märkte.

Har varit hos min sjukgymnast och fått välbehövlig akupunktur i dag. Det var ett tag sedan. Blev lite smått trött och dåsig efter behandlingen, men det är som det ska vara. Man ska dricka mycket vatten efteråt. Och gärna vila.

Ännu är det sommar ute, trots att det idag kändes lite kyligare än det gjort på länge.Tycker inte att det varit någon så där jättevarm sensommarkväll ännu i år. Det blir så kallt när solen går ner. Men visst kommer det många fler tillfällen att tända grillen innan hösten gör sin antågan! Väder eller årstid har ingen betydelse! Man kan grilla året runt! Ett jätte smaskigt tillbehör till övrig mat kan vara att fylla en röd lök med lite gott och grilla i ett foliepaket. Detta behöver dock lite tid på grillen. Jag gjorde tre stycken.

Tre fyllda grillade röda lökar på ett grått fat.
Foto: Mia hagenmalm
Annons

Fylld grillad rödlök
3 st
3 röda medelstora rödlökar
1 ägg
50g parmesanost. Riven
1 msk persilja, finhackad
1 msk basilika, finhackad
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
3 små coctailtomater
herbamare örtsalt och chiliflakes

Gör så här:
Skär av toppen på löken och gröp ur den med en gaffel. Låt de två-tre yttersta lagren på löken vara kvar.

Urgröpt röd lök
Foto: Mia hagenmalm

 

Hacka basilika och persilja fint. Blanda med uppvispat ägg, parmesan, kryddor och balsamvinäger. Fördela fyllninge i lökarna. Skär tomater i små bitar och tryck ner dem i blandningen. Lägg varje lök på en bit alluminiumfolie. Ringla över olivolja, strö ev över lite flingsalt och gör små paket. Lägg på grillen. Känn med gaffel efter ca 15 minuter om det är klart. Löken ska ha blivit mjuk. Servera! 🙂

Röda lökar får mig att tänka på att jag idag har rep med kören! Varför? När vi ska sjunga upp börjar vi ofta med röstträning. Vi pratar i resonansutrymmet. Ofta kör vår Eva Stahl en ramsa just om röda lökar. Röda lökar flöt i pölen! 🙂 Eller bagare Bob bakar bara brända bullar bakom bergen blå! Jätte bra att börja med för att hitta instrumentet, alltså våra röster i resonansutrymmet.

Ikväll blir vi coachade av bästa Jan Alexandersson i vår nya låt där vi ska ha mer koreografi/dans. Janne är en otroligt duktig koreograf! Känner mig oerhört priviligerad att vi har en så bra coach som hjälp på vår väg att nå vårat mål i tävlingarna på Hawaii!

Må så gott! / Mia

 

 

Annons
Annons