Riktig mat & hälsa

Röda lökar är gott till grillat men även bra för att hitta ditt resonansutrymme!

Alldeles nyss vräkte regnet ner, men nu skiner solen igen! Lite blixt och dunder var det tydligen också, men det var ingenting jag märkte.

Har varit hos min sjukgymnast och fått välbehövlig akupunktur i dag. Det var ett tag sedan. Blev lite smått trött och dåsig efter behandlingen, men det är som det ska vara. Man ska dricka mycket vatten efteråt. Och gärna vila.

Ännu är det sommar ute, trots att det idag kändes lite kyligare än det gjort på länge.Tycker inte att det varit någon så där jättevarm sensommarkväll ännu i år. Det blir så kallt när solen går ner.  Men visst kommer det många fler tillfällen att tända grillen innan hösten gör sin antågan! Väder eller årstid har ingen betydelse! Man kan grilla året runt! Ett jätte smaskigt tillbehör till övrig mat kan vara att fylla en röd lök med lite gott och grilla i ett foliepaket.  Detta behöver dock lite tid på grillen. Jag gjorde tre stycken.

Tre fyllda grillade röda lökar på ett grått fat.

Foto: Mia hagenmalm

Fylld grillad rödlök
3 st
3 röda medelstora rödlökar
1 ägg
50g parmesanost. Riven
1 msk persilja, finhackad
1 msk basilika, finhackad
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
3 små coctailtomater
herbamare örtsalt och chiliflakes

Gör så här:
Skär av toppen på löken och gröp ur den med en gaffel. Låt de två-tre yttersta lagren på löken vara kvar.

Urgröpt röd lök

Foto: Mia hagenmalm

 

Hacka basilika och persilja fint. Blanda med uppvispat ägg, parmesan, kryddor och balsamvinäger. Fördela fyllninge i lökarna. Skär tomater i små bitar och tryck ner dem i blandningen. Lägg varje lök på en bit alluminiumfolie. Ringla över olivolja, strö ev över lite flingsalt och gör små paket. Lägg på grillen. Känn med gaffel efter ca 15 minuter om det är klart. Löken ska ha blivit mjuk. Servera! 🙂

Röda lökar får mig att tänka på att jag idag har rep med kören! Varför? När vi ska sjunga upp börjar vi ofta med röstträning. Vi pratar i resonansutrymmet. Ofta kör vår Eva Stahl en ramsa just om röda lökar. Röda lökar flöt i pölen! 🙂 Eller bagare Bob bakar bara brända bullar bakom bergen blå! Jätte bra att börja med för att hitta instrumentet, alltså våra röster i resonansutrymmet.

Ikväll  blir vi coachade av bästa Jan Alexandersson i vår nya låt där vi ska ha mer koreografi/dans. Janne är en otroligt duktig koreograf! Känner mig oerhört priviligerad att vi har en så bra coach som hjälp  på vår väg att nå vårat mål i tävlingarna på Hawaii!

Må så gott! / Mia

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]