Riktig mat & hälsa

Morgellons sjukdom orsakas av genmanipulerad föda?

Nu tänker jag skriva om något som gör mig skiträdd! För vad gör vi människor med jorden och oss själva, djur och natur????

Har du hört talas om Morgellons sjukdom?
Första gången jag hörde talas om Morgellons sjukdom, var i våras, när en kvinna berättade att hon hade den. Sjukdomen!  Den här kvinnan hade åkt på en infektion, hon visste från början inte vad detta berodde på. Hon gick under en stark antibiotikakur sedan flera månader tillbaka. Hennes händer och ansikte var fulla av eksem och fula variga, vätskande sår. Hon hade en fruktansvärd klåda på kroppen som hon försökte stilla med bland annat vinäger och molkosan.
Hon berättade att hon körde på med detox och enzymer samt probiotika, för hon ville rena sin kropp från infektionen. Och åt mycket antioxidanter för att stärka sitt immunförsvar. 

 Sist jag pratade med henne berättade hon att hon hade fått en diagnos: Morgellons sjukdom. Hon var väldigt irriterad och ville inte befatta sig med sin sjukdom. Hon hade läst på nätet om folk som blivit betraktade som psykiskt störda. Och om folk som har sjukdomen kan dra ut fibrer ur sina sår och hud. Jag blev intresserad och när hon gått, googlade jag på det, men fick liksom ingen direkt information mer än att, ja! Det var en form av psykisk sjukdom, där folk trodde att de hade parasiter under huden. Och att de orsakade sina sår och eksem själva. Sår kan man väl orsaka sig själv, men eksem?
Men så kom jag att prata med en annan kvinna som också berättade att hon har Morgellons sjukdom. Hon hade tappat allt sitt hår, och hon hade ärr efter sår i ansiktet. Nu mådde hon mycket bättre, och hon hade haft sjukdomen i 7 år.

Jag har kollat lite till vad den här sjukdomen är för något, och hittade lite på nätet. Och med hjälp av information på nätet och denna kvinnas berättelse ska jag försöka förklara hur sjukdomen yttrar sig, samt vad den kan bero på. Jag hittade Zarah Öhbergs blogg där hon skrivit om Morgellons sjukdom, och att sjukdomen kan vara kopplad till genetiskt modifierade livsmedel. En studie är påbörjad av Centers for Disease Control (CDC). Man gör studien i norra Kalifonien där många patienter med Morgellons sjukdom bor.

 Den kvinna som jag pratade med berättade om trådliknande hårda, långa maskar som är vassa som glas i ändarna som växer ut ur huden eller ur eksemliknande sår. Det är också hur andra beskriver dem när jag läst om det. När hon fick sjukdomen hade det börjat med lunginflammation, och hon hade blivit lätt förvirrad, och fått minnessvårigheter. Senare hade dessa sår och eksem uppkommit, och hon tappade allt sitt hår. Hon visade mig hjässan och hon var nästan helt skallig. Bara fjun på huvudet, som om hon rakat av sig allt och det började komma tillbaka på vissa ställen. Hon hade blivit klassad som psykiskt sjuk och att hon åsamkat sig sina eksem och sår själv. Inom svensk sjukvård har denna sjukdom tidigare bedömts som en psykisk sjukdom med vaneföreställningar, och kvinnan hade fått äta medicin mot schitzofreni!

 Vad beror då denna märkliga sjukdom på? 2007 var 10.000 familjer registrerade hos Morgellons Receach Foundation.

Den kvinnan jag pratade med trodde att  alla miljögifter och nanoteknik, utsläpp från flygplan orsakade sjukdomen. Att det handlade om en förgiftning var hon övertygad om.

 Många läkare hävdar att sjukdomen beror på parasiter, men ingen parasitmedicin vare sig läker eller botar sjukdomen, skriver Zarah Öhberg. Numera verkar det som om kopplingen finns till genmanipulerat livsmedel och att det är genmodifiering som orsakar sjukdomen. Forskare har upptäkt att fibrer från olika människor med sjukdomen såg anmärkningsvärt lika ut, trots att miljöfaktorer och arv inte på något sätt hör samman. Specialister på infektionssjukdomar hävdar att fibrerna tillhör svampsläktet efter att man studerat fibrernas DNA. Dessutom har man funnit ämnet Agrobakterium, som är släkt med gramnegativa bakterier som kan skapa genetiska förändringar på både växter och mänskliga celler.

När Morgellons Research Foundation testade teorin genom att ta biopsier, fann man Agrobacterium hos alla med sjukdomen Morgellon, men inte hos friska personer i kontrollgruppen.

 Vad är då genmanipulering (GMO)? GMO är detsamma som genetisk modifierade organismer som framtagits för att ändra arvsmassan i växter och djur. Det är för att gynna lönsammare avel och gynnsammare förhållande under året runt odling. Det finns i många av våra livsmedel, främst i soya, raps och majs. Dagens forskning visar på negativa konsekvenser för oss månniskor, djur och natur.

 

Hallå???

 

Källa: NaturalNews


22 comments on “Morgellons sjukdom orsakas av genmanipulerad föda?

 1. g4234 on

  vem har skrivit detta inlägg och LJUGER?

  det är OMÖJLIGT att få diagnosen MORGELLONS DISEASE eftersom läkare antingen inte vet om att den existerar elelr ignorerar, detta gäller alla läkare samt det ej finns provtagning för!

  LÖGNER! usch

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej!
   Jag som skrivit inlägget är Mia Hagenmalm och det ser du om du har läst inlägget.
   Dessa två personer som jag träffat har själva sagt att de fått diagnosen Morgellons sjukdom. Varför skulle jag ljuga om det?
   Nej det är faktiskt inte en löng och jag ljuger inte.
   Med vänlig hälsning
   Mia

   Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Maria!
   Jag vet inte om det finns alternativa behandlingar eller ifall det finns någon som kan hjälpa.

   Sjukdomen verkar vara väldigt svårt att få bukt med.
   Jag hoppas att någon annan kan svara på det. Det kanske finns någon förening eller organisation man kan få svar från.Jag önskar verkligen att det finns något som kan bota denna fruktansvärda sjukdom för de stackars människor som lider av den.
   Vad jag förstått så är det flera som utför självbehandling med olika detoxer, probiotika, kolloidalt silver, vitaminer och mineraler samt eteriska oljor och äppelcidervinäger mot klåda och eksem.
   Med vänlig hälsning
   Mia

   Svara
   • Mireya Contreras on

    Ör med på en facebook sida där hon som skapat den har haft denna problem. Nu är hon kvitt den och flera andra som följt dieten.
    Önskar att de som lider av detta får hjälp snarast. Första ggn jag hört om detta problem igår och flera i gruppen pratar om detta.
    Kan jag skriva namnet på sidan här?
    Vänligen/Mireya

    Svara
    • Mias mat- och bakblogg on

     Hej Mireya!
     Det låter väldigt intressant att hon blivit av med sjukdomen. Det är så många som lider och mår fruktansvärt dåligt. Men ar du att du vill skriva namnet på facebooksidan, så är det okej med mig. Men du kanske ska fråga admin på sidan också?
     Med Vänlig Hälsning
     Mia

     Svara
  • Marie Winqvist on

   JA. Jag sysslar med detta. Vet ej om det är flera än jag som har de nödvändiga kunskaperna än här i Sverige. Jag har fått en person frisk. Det krävs en rad insatser och man får inte utesluta något. Jag håller på att flytta nu men jag har räknat med att ägna mig åt detta om det börjar spridas i Sverige.
   marie.winqvist@gmail.com
   Har under flytten begränsad tillgång till internet.

   Svara
 2. Tommy å on

  Hej jag har Morgellons och har studerat dom ett tag jag tror även på GMO men tror mer på riset för det stämmer bättre
  för riset är både vatten växt och luft växt
  den liknar oss bättre och vi består ju av 70% vatten
  ris står alltid i förgiftat vatten med Gen manipulerade
  insekt bekämpningsmedel +genmanipulerade risplanta för att gro och växa i dom extremaste miljöer människan kan passa bra och immunförsvaret kan inte bekämpa dessa genförändringar som bildas
  och därmed kan väl allt hända om det finns nya former av byggstenar i kroppen som vi inte kan bygga med utan deras strukturer bygger sig själva men dom vet inte vad dom bygger det beror väl på vilka gener som man fått en mix av är det insektsmedel vilket framtas tillsammans med människan för att skydda växten riset i sig själv är framtaget för att passa människan när man räknar in den mänskliga genen då skapas smittorisk och okontrollerade cellbildningar
  jag anser att Riset har alla egenskaper för att platsa på Morgellons GMO undersökning
  Ris är giftigt om det är kokt och sedan fått stått den bildar en bakterie
  bacillus som bildar kristall sporer vid spridning denna ingår även i släkt med gramnegativa bakterier är denna bakterie DNA mixad med människa då kan allt hända själv ser jag detta som en bagatell för mig men den slår även ut min kropp muskler förstör leder så det är mitt problem och nä kroppen värker så uppkommer dessa fiber ormar som lever i och bredvid hårsäckarna och bildar sitt eget frö där en mini mask föds och en konstig utväxt bildas klart det kliar när den tränger genom huden om man är känslig

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Tommy!
   Det låter väldigt, väldigt intressant det du skriver.Ris är ju ett födoämne som suger åt sig kemikalier ur marken och har visat sig ha höga halter av arsenik.
   Med tanke på att en växt är genmanipulerad att producera sitt eget bekämpningsmedel, vad händer i kroppen när vi äter dessa växter?Naturen själv sätter ju gränser för vad som är möjligt och inte möjligt. Det finns vissa kontrollmekanismer som gör att djur och växter inte kan se ut hur som helst.
   Människokroppen vet inte hur den ska ta hand om genmanipulerad föda och bakterier i tarmen kan ta upp gener från grödor som har tillförts bekämpningsmedel och börja producera bekämpningsmedel i våra kroppar.Studier har visat att DNA i maten kan ta sig in i kroppens organ.
   Morgellon är en fruktansvärd sjukdom. Jag hoppas verkligen att du finner bot för den.
   Jag tycker att det är konstigt att den inte uppmärksammas mer.
   Med Vänlig hälsning Mia

   Svara
 3. Marie on

  Jag är också en som drabbats av Morgellons & hade ingen aning vad detta var. Var drabbad i många år & höll på att gå åt, blev mycket sjuk.
  Sen hittade jag internet & höll på att slås till marken av alla dessa symptomer. Jag hade allt! Förutom att jag fått behålla håret på huvet trots att det tunnat ut.
  Jag har fått antibiotika i omgångar med resultatet att det blev mycket mycket sämre ett par veckor efter. Man diskuterade cellgifter…
  Då tog jag kontakt med en naturläkare/homeopat. Han fick mig frisk genom en lång till att börja med immunitetsbehandling. Då immuniteten var närmast 0.
  Så prata inte om lögner här för att en del av er inte förstår vad det handlar om!
  Det finns mycket att lära inom området & vad det beror på har jag ingen aning om, men tror att det är flera faktorer som spelar in & är immuniteten dålig redan innan, så drabbas du lättare.
  Är övertygad om att fler människor även i Sverige är drabbade av detta utan att veta om det….

  Svara
 4. Toek on

  Vi borde bojkotta alla som sprider gmo i sverige.troligtvis är morgellons från gmo,nanoteknik eller kemikalier som sprejats ut från flygplan och sen kommit in i jorden och plantan =maten osv.

  även om det inte skule vara frå gmo så är gmo helvetiskt giftigt och har inga näringsämnen jämfört mot ekologisk mat och förstör dessutom jorden den odlas i och gör arbetare sjuka och har gett massa missbildade barn i odlingsdeltan i tillexempel argentina som är väldigt stort på gmo.
  Företag som folk borde bojkotta och skriva till är i sverige tillexempel Subway smörgåsar med sojamjöl som oftast är kontaminerat av gmo och alla som säljer gmo brownies från nybergs bageri i sverige(de använder gmo smet sörja från usa på många bakelser. exempel på företag som säljer deras skit är Seven eleven(pressbyrån),ok q8,circle k,hemköp bland annat. Dessa borde bojkottas och skriv gärna ang detta till dom att det är fr jävligt att de sljer detta skit. Sen finns ju gmo ofta i retauranger som ris,majs och billiga oljor som köps in. restauranger och konditorier tillexempel har ingen gmo märkningsplikt eller för den delen varor som säljs bakom glasdisk i bakad vara exempelvis.

  Svara
 5. carina jacobsson on

  jag har det !!! jag river o gråter mig till sömns varje natt , fullproppad av sömnmedel som ska hindra dem från att hålla mig vaken o rivandes – detta är ett jävulens påhitt !! jag har hafft dessa parasiter i över 17 år !! det första hittade jag på min vänstra arm . då det hade kliat på ett o samma ställe i flera dagar , tog jag fram mitt förstoringsglas – små svarta ull fibrer ?? vad 17 ?? jag hade inte haft varesig svart eller ylle på mig , men tänkte inte så mycket mer på detta – förns 2dra gången då i handflatan , jag blev knepig på detta o frågade min läkare . vad detta kunde vara – – tungmetaller – alla har dem o de är sånt som kroppen gör sig av med – alla känner det inte , – det svalde jag – ovetandes om både tungmetaller o dess inverkan i mitt skinn – det fortsatta att komma ” metaller ur min hud , tills en dag då jag med lupp letade det som kliade , dom är i det närmaste osynliga – ser en tråd sticka upp ur mitt skinn OCH DEN RÖRDE PÅ SIG !! panik vad i hela ???? jag sökte hudläkare , allmänläkare o specialister av alla de slag – o jag blev om bedd att lämna urinprov för drog test o hänvisades till psyk- gråtandes o skamsen lämnade jag sjukvården . vaddå drogtestas – att dom inte skämdes – nu har jag 100tals meter med TEIJP ,som jag först lagt mot området som kliar , sedan river jag bort den o fäster den mot en vit bakgrund . fram med luppen , dom finns i rött,blått,glasklara ( dom är värst ) svarta o i en spräcklig brun aktig nyans – jag sökte min första läkare för att jag vill trycka upp mina hallisar i fejan på honom . men jag fick aldrig tag på honom igen -jag har dem fortfarande o sanningen är , detta tar mitt liv – jag vet inte hur länge jag ska orka- o som sagt ingen hjälp finns att få

  Svara
 6. Marie Winqvist on

  Jag är naturterapeut och jag ägnade förra året att söka kunskap om Morgellons. Jag har fått en person frisk, och jag visste inte att det höll på att sprida sig i Sverige. De jag har haft kontakt med är från USA och England. Jag har fått en person frisk och jag har räknat med att ägna mig åt detta när det börjar spridas i Sverige. Jag har ett protokoll för Morgellons kontakta mig på marie.winqvist@gmail.com
  Håller på med en omständlig flytt och har begränsad tillgång till internet under November. Men välkomna att höra av er.
  Jag är fytoterapeut, kinesiolog jobbar med eteriska oljor och biomagnetism och Sanum homeopati.m.m

  Svara
 7. Anna Arrhenius on

  Jag också har det och ingen hjälp. Har också tejpat där det sved och stack och tittade genom lupp och undrade vad i hela världen är detta. Försökte visa för läkare men de viste ingenting och tittade ca 2-3 sek och sade ”textiltrådar”. Föreslog remiss till psykiatri. Jag gjorde ett besök men tackade nej till psykofarmaka. Hos primärvården fick jag diagnosen”parasitofobisk kvinna”. Trots olika symtom som hypotyreos,yrsel,hjärtklappning, hjärndimma,ont i leder stickningar så starka att jag skrek, krypningar under ögonlocken i näsan i munen finns ingen som tror på en. Hade tur som läste den här bloggen. Började själv bota mig med örter. Det har lättat litegrann men jag har det kvar.

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Anna!
   Jag kan inte förstå varför man inte går vidare och gör grundligare undersökningar utan avfärdar det som fobier.
   Men det är väl enklast för läkare att ta till när de inte vet vad det är. Fruktansvärt att du inte får hjälp. Fruktansvärt att ingen av er får hjälp av sjukvården.
   Kram Mia

   Svara
   • Anna Arrhenius on

    Tack Mia. Jag tror att läkare är ganska begränsade i kostnader och tiden. De prover de beställde har fått negativt svår då tror de inte längre på patienten. Dessutom symtomen kommer nästan mest koncentrerade till efeftermiddagar/kvällar/nätter och man kan inte bara spontant springa och begära undersökning. Jag åkte till akuten på natten när stickningar blev som smärtsammaste och de kommer i intervaller så just där på akuten hade jag inga. Jag fick förklaring att det inte är akut och jag måste söka hjälp hos min husläkare. Altså den som inte tror på min sjukdom.
    Vissa personer tror att man kan bara ”trampa in” hos mikrobiologer och de blir överlyckliga över att hitta ny sjukdom. Fel.!!
    Man måste få remiss från din husläkare då måste din husläkare tro på dig.
    Kram, Anna

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vårrullar och dipssås på ett smörpapper

Vegetariska vårrullar. Tips på nyttigare picknick

Blogginlägg

Snart startar sportlovet ute i landet. Förhoppningsvis ägnar barnen sitt sportlov till inom – och utomhusaktiviteter där man rör på sig och får frisk luft! För idag är det  väldigt många barn som blir sittandes hemma och spelar spel eller chattar i paddan, datorn eller mobilen istället för att ta sig för något. Min egen […]

Brysselkål i apelsinsås på en vit tallrik

Apelsinkokt brysselkål med chili och vitlök

Blogginlägg

Egentligen ska man frossa i kål av olika sorter. Det är otroligt nyttigt. De svavelaktiga ämnena- glukosinolaterna som finns i kål, tycks fungera nästan som tumörhämmande läkemedel. Dessutom gynnar kål de nyttiga bakterierna i tarmfloran då de är rika på fibrer. Kål har även en antiinflammatorisk effekt. Brysselkål eller rosenkål som den också kallas är […]

Grönare nyårsmeny

Blogginlägg

Bara några dagar kvar på det gamla året och snart ringer vi in år 2018.  Mitt tips för nyårsmiddag i år blir något grönare och utan kött. Varmrätten, en fylld portabellosvamp, är verkligen superlyxig och supergod och något som även den inbitne köttälskaren kommer att älska. Så för dig som vill göra en grönare meny till ditt nyårsfirande, kommer här […]

Grönkålsbullar på ett vitt fat

Grönkålsbullar

Blogginlägg

Ibland är det svårt att hinna med allt som ska göras innan jul, men jag har iallafall hunnit laga dessa goda grönkålsbullar än så länge. De går snabbt och enkelt att fixa och de pryder verkligen sin plats på det gröna julbordet. Grönkål är dessutom fantastiskt nyttigt, så för dig som gillar kål är de […]

Julgodis och veganskt kola

Julgodis och veganskt kola

Blogginlägg

Många kommer nog att ägna helgen till att koka knäck och kola och  kanske göra godis till jul. Vore jag ledig hade jag nog stått i köket hela helgen med diverse matlagning och godistillverkning, men jag ska ägna både fredag och lördag åt att sjunga Stjärnjul, så jag får ta mina lediga kvällar nästa vecka […]

Vegetariska-och glutenfria julbullar

Vegetariska-och glutenfria julbullar

Blogginlägg

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag är inte riktigt beredd på det trots att min hjärna mycket väl vet. Ibland vill jag gärna skjuta på saker, men julen går inte att skjuta på. Den infaller den 24:e december varje år, vare sig man vill eller inte. Jag sjunger just nu Stjärnjul  och förra veckan […]

Bild: Pixabay

Ketogen kost hjälper mot epilepsi

Blogginlägg

Dagens kost med socker, snabba kolhydrater, tillsatser och kemikalier är orsak till flera av dagens sjukdomar. Snabba kolhydrater och socker orsakar stor skada och inflammationer i våra kroppar som sen leder till många av våra välfärdssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, led värk, diabetes, högt blodtryck, magproblem och cancer. Jag läste just en väldigt intressant artikel […]

Radioaktiva moln efter mystisk kärnolycka

Blogginlägg

På vårkanten 1986 tog allt jod slut på alla apotek. Det fanns inte att köpa någonstans. Läs om jod vid kärnkraftsolycka här Själv låg jag febersjuk i sängen med sprängfyllda värkande bröst då jag drabbats av mjölkstockning. Jag var ordentligt sjuk och medtagen men jag minns så väl den fasansfulla nyheten om Tjernobyls kärnkraftsolycka då jag […]