Riktig mat & hälsa

Picklad zucchini och magnetröntgen!

Zucchini picklad i burk

Foto: Mia Hagenmalm

Nu är det skördetid! Underbart med alla frukter och grönsaker!
Eftersom att jag aldrig köper färdiginlagda eller konserverade grönsaker, passar jag på att göra lite inläggningar nu. Det går  jättebra att utesluta socker och använda sukrin istället!

Igår kväll gjorde jag en magnetröntgen på ryggen. Det ska bli fint att få veta vad som värker i mitt ben. I ett halvår har jag haft starka smärtor i benet, helst när jag ligger eller sitter. Nervsmärtor från ryggen. Eftersom att jag har en enorm cellskräck måste jag skingra tankarna på det. Så på förmiddagen ställde jag mig och gjorde lite inläggningar och annat som jag tänker lägga upp här i bloggen under veckan. Jag gjorde bland annat picklad zucchini och lite marmelad! Smarrigt värre. Jag använder förstås inte socker i mina recept som alla som läser min blogg redan vet. 
Dessutom testade jag lite efterrätter. Recept på det kommer inom kort! 🙂

Magnetröntgen gick faktiskt bra. Jag låg och blundade och lyssnade på lugna favoriter och irriterade mig på att maskinens dunkande inte var i takt med musiken. Och räknade sekunder. Det tog en halv timme.

Picklad zucchini:
2 medelstora zucchini
Lag:
1 1/2 röd chilifrukt
1 1/2 dl ättickssprit
3 dl sukrin
4 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk senapsfrön
1 1/2 tsk gurkmeja

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Gör så här:
Skiva och kärna ur chilifrukten. Koka upp alla ingredienser till lagen. Lägg i chilifrukten.
Skölj och skiva zucchini i tunna bitar. Fyll två väl rengjorda burkar med skivorna. Häll över den varma lagen. När det svalnat förslut burkarna med lock.
Den går ju att äta direkt när den svalnat, men godast blir det om man kan vänta en vecka.! 🙂 Förvara i kylskåp.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]