Annons
Annons

Lax med chilitäcke och spenat-&basilikasås

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
30 september, 2013
Laxbit spenatsås och potatis på en vit tallrik

I fredags blev det lax hemma hos mig. Jag panerade den med chili, citron, honung och dill. Till det blev det en jättegod kall spenat och basilikasås. Enkelt och Supergott!

Chilipanerad lax
2 portioner.

400 g lax av mittenbit
1/2 röd chilifrukt EKO
1/2 dl dill, EKO finhackad

Annons

1/2 citron, EKO rivet skal av
2 msk olivolja EKO
1 tsk honung eller agavesirap
svartpeppar och himalyasalt.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Gnugga citronen noga i vinäger och skölj av den i vatten. Riv skalet av halva citronen. Blanda med övriga ingredienser och klappa in kryddorna på den skinnfria sidan av laxen. Lägg i smörad form och sätt in i mitten av ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt.

Spenat-&basilikasås
50 g spenat, fryst och hackad. (Gärna hel)
1/2 dl basilika, färsk hackad
1 liten vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1 krm tabasco
flingsalt

Laxbit spenatsås och potatis på en vit tallrik
Foto: Mia Hagenmalm

Gör så här:
Tina spenaten och pressa ur vätskan från den genom en sil. Mixa alla ingredienser i en mixer. Smaka av med flingsalt. Servera med kokt potatis och en sallad.

Ha en trevlig dag!/ Mia

Annons
Annons