Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Tankar om förlorad självkänsla och broccolisoppa till lunch

Taskig självkänsla kan återfås av bara några få ord och positiv feedback! Det har jag fått erfara många gånger. Ibland när man börjar tvivla på sig själv och sin förmåga, kan det behövas en liten puff i rätt riktning.

Nu när tävlingarna för VM är nära, tappade jag helt plötsligt min självkänsla totalt! Även om  jag vet att jag ingår i en av världens bästa körer och att publiken älskar oss! De väntar och längtar  faktiskt på att få se oss på Hawaii! Vad har lilla jag att bidra till kören? Är jag verkligen en A+ sångerska? Sjunger jag verkligen i nivå med mina körsystrar? Kan jag prestera och göra ännu bättre ifrån mig än vad jag/vi gjorde i VM i Houston 2011, då vi kom tvåa och blev publikfavoriter? Tankar blev till tvivel,  jag tappade bort både sångröst och sångteknik och var nära att hoppa av tåget!

I en sådan stund i mitt liv, kommer min dotter hem och säger att hon inte vill gå till sångpedagogen denna termin. Hon vill ägna sin tid till dansen som hon tycker är roligare. En tanke slog mig, att jag ju kunde höra om jag kunde ta över hennes tid för sånglektioner. Det gick jättebra. Så nu får jag lite egobost varje tisdag innan körrepet med egna sånglektioner. Där sjunger jag inte barbershop, där blir det pop och balader. Min andra lektion var igår. Jag sjöng, hörde min egen röst, vilket kan vara svårt när man står omgiven av 140 tjejer som också sjunger. Och  jag njöt! Jag njöt av både låten som jag älskar att sjunga och faktiskt av min egen röst! Och sångpedagogen fick ståpäls av min sång! Positiva rysningar  som tur var. 🙂
Jag tror att det fanns en mening med att min dotter kom hem den där dagen och inte ville ta sina lektioner. Jag behövde det bättre än hon.

Så igår kändes det extra kul att repa med kören! Jag tycker i och för sig alltid att det är kul, men tvivlar man, har man ändå ett litet ok på sina axlar. Är det någon ide`att ens försöka om man själv tycker att man inte duger? Det gäller att man hittar sina egna verktyg för att återfinna sin självkänsla tillbaka. Jag behövde bara sångpedagogens beröm, och få höra min röst och det jag presterade i sången för att hitta den.
Nu  är jag jättetaggad! Igår sjöng jag jätte bra på kören, gjorde koreografin utmärkt och med känsla och jag kände att jag strålade som en stjärna! 🙂

Jag hade ingen matlåda klar till  idag, så plockade ihop lite grönsaker av det jag hade hemma i kylen.
Hade tänkt göra en broccoligratäng ikväll, men broccolin  fick bli soppa till min  lunch idag. Snabbt och enkelt. Bara att koka och mixa. Sparade lite av den färska broccolin som jag marinerade i olivolja och citron, och stekte upp några bitar halloumi som tillbehör för att få lite att tugga. Det syrliga från den citronmarinerade broccolin tillsammans med sältan från halloumin skapar en smaksensation i munnen. MMM! Riktigt gott!

Broccolisoppa toppad med halloumi

Foto: Mia Hagenmalm

 Broccolisoppa med halloumi
2 portioner:
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1/2 gul lök i skivor
1 broccolistånd
1/2 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
lite olivolja till stekning
1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Tillbehör:
100 g halloumi
1 msk olivolja
8 små broccolibuketter
1 msk olivolja
3 msk citronsaft
salt och chiliflakes
Gör så här:
Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Bryn broccoli, lök och vitlök några minuter i en kastrull i olivolja.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka ca 10 minuter.
Blanda under tiden soppan kokar ihop olivolja med citronsaft, salt och chiliflakes och lägg ner broccolibuketterna. Rör om ordentligt så att broccolin suger åt sig allt. Skär halloumi i tärningar och stek i olivolja tills det fått färg.
Mixa soppan direkt i grytan med stavmixer. Smaka av med vinäger,  salt och peppar. Toppa med halloumi och broccoli.

 


2 comments on “Tankar om förlorad självkänsla och broccolisoppa till lunch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Värmande rödbetsgryta- Vegetarisk Bourguignon

Blogginlägg

Nu smyger kylan sig på alltmer och jag håller på att plocka undan och plantera hösten på balkongen och  funderar på hur jag ska övervintra mitt olivträd. Förra sommaren köpte jag ett ganska stort citronträd som blommade i omgångar under sommaren. På hösten tog jag in trädet och hade det i köket under en växtlampa. […]

Treveckorssallad utan socker

Basiskt

Jag passar på att frossa i råkost nu när det är så billigt med kål och rotsaker. Det är så himla gott med vitkål och vissa dagar står jag och strimlar det till frukost som jag äter med lite olivolja, citron och himalayasalt. Men andra dagar kan jag, även om jag är sugen, dra  mig […]

Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)