Ibland när man är trött på potatis kan det vara gott att variera med något annat. Jag älskar palsternacka. Den är jättegod att ugnsrosta. För att få lite färg i maträtten, valde jag även att skära ner morötter och sötpotatis. Kryddade rikligt med olivolja, torkad basilika, flingsalt och svartpeppar. Jag åt kassler och en klick tomat-och olivtapenade till. Enkelt och relativt snabbt till lunch!
Basilikakryddade rotfrukter med kassler
2 portioner
2 palsternackor
1 stor morot
1 sötpotatis
olivolja
2 msk torkad basilika
flingsalt och svartpeppar
Gör så här!
Skala rotfrukterna och dela i mindre bitar. Lägg i ugnsfast oljad form. Ringla över olivolja. Krydda med basilika, flingsalt och svartpeppar. Gratinera i ugnen på 200 grader ca 20-30 minuter, eller tills rotfrukterna har mjuknat. Skär upp några skivor kassler och stek snabbt i stekpanna. Servera med en
tomatsallad och eventuellt tapenade.
Ha en trevlig dag! / Mia