Riktig mat & hälsa

Mascarponemousse med björnbär

Mascarponemousse i coctailglas toppat med björnbär.

Foto: Mia Hagenmalm

Jag är en sån där lappfia! Alltså, jag skriver ner saker på baksidan av kvitton osv, och det gäller även recept som jag kombinerar ihop. Tanken är  att jag ska lägga upp recepten i bloggen, men ibland hamnar lapparna i fickan på byxorna, och har man otur åker det med i tvättmaskinen när jag ska tvätta byxorna. Det händer, men är dock inte ofta. Det är inte kul att tvätta papperslappar med kläder. Tvätten blir så luden av små, små pappersbitar då.
Min mascarponemousse-lapp blev tvättad. I byxorna, i tvättmaskinen. Så surt! Jag la ner mycket tid på det receptet, prövade mig fram och utvecklade. Nåväl. Det man inte har på minneslappar får man ha i huvudet. Bara att göra om hela receptet och smaka om det blev lika gott som förra gången. Denna gång gjorde jag två efterätter av en. Lika bra att smida medan järnet är varmt. Nästa recept kommer till nästa helg! Om jag kan hålla reda på min minneslapp förstås. 🙂

Mascarponemousse med kolasmak & björnbär:
2-3 portioner
1,25 g mascarponeost
1/2 tsk bourbon vaniljextrakt      
1 1/2 msk sukrin melis
1/4 citron, rivet skal
1/2 krm kanel
3 svartpepparkorn
1/2 tsk balsamvinäger
2 dl grädde
2 msk kolasås
20g mörk choklad,( jag tog 100 pure nibs Love Chock).

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Kolasås: (Det som blev över sparade jag till glass. Recept kommer snart)


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]