Annons
Annons

Mascarponemousse med björnbär

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
4 november, 2013
Mascarponemousse i coctailglas toppat med björnbär.
Mascarponemousse i coctailglas toppat med björnbär.
Foto: Mia Hagenmalm

Jag är en sån där lappfia! Alltså, jag skriver ner saker på baksidan av kvitton osv, och det gäller även recept som jag kombinerar ihop. Tanken är att jag ska lägga upp recepten i bloggen, men ibland hamnar lapparna i fickan på byxorna, och har man otur åker det med i tvättmaskinen när jag ska tvätta byxorna. Det händer, men är dock inte ofta. Det är inte kul att tvätta papperslappar med kläder. Tvätten blir så luden av små, små pappersbitar då.
Min mascarponemousse-lapp blev tvättad. I byxorna, i tvättmaskinen. Så surt! Jag la ner mycket tid på det receptet, prövade mig fram och utvecklade. Nåväl. Det man inte har på minneslappar får man ha i huvudet. Bara att göra om hela receptet och smaka om det blev lika gott som förra gången. Denna gång gjorde jag två efterätter av en. Lika bra att smida medan järnet är varmt. Nästa recept kommer till nästa helg! Om jag kan hålla reda på min minneslapp förstås. 🙂

Mascarponemousse med kolasmak & björnbär:
2-3 portioner

Annons

1,25 g mascarponeost
1/2 tsk bourbon vaniljextrakt
1 1/2 msk sukrin melis
1/4 citron, rivet skal
1/2 krm kanel
3 svartpepparkorn
1/2 tsk balsamvinäger
2 dl grädde
2 msk kolasås
20g mörk choklad,( jag tog 100 pure nibs Love Chock).

Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm

Kolasås: (Det som blev över sparade jag till glass. Recept kommer snart)

Annons
Annons