Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Mascarponemousse med björnbär

Mascarponemousse i coctailglas toppat med björnbär.

Foto: Mia Hagenmalm

Jag är en sån där lappfia! Alltså, jag skriver ner saker på baksidan av kvitton osv, och det gäller även recept som jag kombinerar ihop. Tanken är  att jag ska lägga upp recepten i bloggen, men ibland hamnar lapparna i fickan på byxorna, och har man otur åker det med i tvättmaskinen när jag ska tvätta byxorna. Det händer, men är dock inte ofta. Det är inte kul att tvätta papperslappar med kläder. Tvätten blir så luden av små, små pappersbitar då.
Min mascarponemousse-lapp blev tvättad. I byxorna, i tvättmaskinen. Så surt! Jag la ner mycket tid på det receptet, prövade mig fram och utvecklade. Nåväl. Det man inte har på minneslappar får man ha i huvudet. Bara att göra om hela receptet och smaka om det blev lika gott som förra gången. Denna gång gjorde jag två efterätter av en. Lika bra att smida medan järnet är varmt. Nästa recept kommer till nästa helg! Om jag kan hålla reda på min minneslapp förstås. 🙂

Mascarponemousse med kolasmak & björnbär:
2-3 portioner
1,25 g mascarponeost
1/2 tsk bourbon vaniljextrakt      
1 1/2 msk sukrin melis
1/4 citron, rivet skal
1/2 krm kanel
3 svartpepparkorn
1/2 tsk balsamvinäger
2 dl grädde
2 msk kolasås
20g mörk choklad,( jag tog 100 pure nibs Love Chock).

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Kolasås: (Det som blev över sparade jag till glass. Recept kommer snart)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)