Riktig mat & hälsa

Prinsessgryta med riven zucchini

Prinsessgryta med riven zucchini på blått fat

Foto: Mia Hagenmalm

Den här grytan kallade mina vuxna barn, prinsessgryta när de var små. Jag kommer dock inte ihåg hur namnet uppkom. Men det var kanske för att det var ett lite lyxigare alternativ till pastan istället för köttfärssåsen. Vi åt alltid fjäriljspasta till. Nu har jag ju slutat äta vanlig vit pasta, så ibland river jag zucchini som jag kokar en sekund i saltat vatten och äter till. Eller så marinerar jag zucchini i lite olivolja och citron och äter den kall. Naturligtvis kan man ju ha fullkornspasta till!

 
Prinsessgryta med zucchini
2 portioner:
200g lövbiff i strimlor
1 liten gul lök
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 grönsaksbuljong, tärning, ekologisk
2 dl vatten

salt och vitpeppar
1 stor eller två små zucchini
 
Gör så här:
Stek lövbiffen snabbt i smör i en stekgryta. Skiva löken och låt den steka med en kort stund. Salta och peppra.  Slå vatten över köttet och lägg i buljongtärningen Låt småkoka ca 10-15 minuter så att köttet blir mört. Rör ner creme fraiche och pressa i vitlöksklyftan. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar och smula eventuellt ner mer av buljongtärningen. Det ska smaka gott!
 
Riv zucchini i strimlor.Salta. Koka upp en gryta med vatten. Lägg ner zucchinin i vattnet och ta upp omedelbart. Servera med prinsessgryta och en sallad.
 
Gör en bra dag!/ Mia

One comment on “Prinsessgryta med riven zucchini

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]