Annons
Annons

Prinsessgryta med riven zucchini

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
20 november, 2013
Prinsessgryta med riven zucchini på blått fat
Prinsessgryta med riven zucchini på blått fat
Foto: Mia Hagenmalm

Den här grytan kallade mina vuxna barn, prinsessgryta när de var små. Jag kommer dock inte ihåg hur namnet uppkom. Men det var kanske för att det var ett lite lyxigare alternativ till pastan istället för köttfärssåsen. Vi åt alltid fjäriljspasta till. Nu har jag ju slutat äta vanlig vit pasta, så ibland river jag zucchini som jag kokar en sekund i saltat vatten och äter till. Eller så marinerar jag zucchini i lite olivolja och citron och äter den kall. Naturligtvis kan man ju ha fullkornspasta till!

Prinsessgryta med zucchini

Annons

2 portioner:

200g lövbiff i strimlor
1 liten gul lök
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 grönsaksbuljong, tärning, ekologisk
2 dl vatten

salt och vitpeppar
1 stor eller två små zucchini
Gör så här:
Stek lövbiffen snabbt i smör i en stekgryta. Skiva löken och låt den steka med en kort stund. Salta och peppra. Slå vatten över köttet och lägg i buljongtärningen Låt småkoka ca 10-15 minuter så att köttet blir mört. Rör ner creme fraiche och pressa i vitlöksklyftan. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar och smula eventuellt ner mer av buljongtärningen. Det ska smaka gott!
Riv zucchini i strimlor.Salta. Koka upp en gryta med vatten. Lägg ner zucchinin i vattnet och ta upp omedelbart. Servera med prinsessgryta och en sallad.
Gör en bra dag!/ Mia
Annons
Annons

Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Ta del av de senaste hälsotrenderna direkt i inkorgen.