Riktig mat & hälsa

GMO godkänns trots negativa konsekvenser!

Ibland kan jag faktiskt inte förstå hur myndigheter tänker. Här ska vi rätta oss efter EU, vi kan alltså i Sverige inte bestämma själva vad människor behöver, om jag uppfattat saken rätt!  Vi kan göra något åt våra gifter i maten och i naturen. Men vad i hela fridens dagar är det som bromsar? Vad ska man vänta på? Sätt igång! Förbjud transfetter, slamgödsel och bekämpningsmedel. Befria våra hygienartiklar från nanoteknik, mineraloljor, parabener och hemska cellgifter. Förbjud gifter i våra kläder!

Vi lever väl på 2000-talet för sjutton, och myndigheter borde vara mer upplysta än så. Ja visst är de det? Men trots att de vet, görs ingenting! Det gör mig både frustrerad och förbannad!

Samtidigt som detta med transfetter och miljögifter är så på tapeten,  godkänner Gentekniknämden att importera GMO-soja som både livsmedel och foder till djur??? Det trots att forskning visat på att det har negativa konsekvenser för både människor, djur och natur. Och eftersom att man tydligen inte behöver märka kött där djur blivit fodrat med GMO, alltså genmanipulerat spannmål, kan man aldrig heller säkert veta om man får det i sig.

Enligt EU:s gemensamma märknings och- spårbarhetslagstiftning ska produkter som består av, innehåller eller är framställda av genetiskt modifierade organismer märkas. Lagstiftningen omfattar dock inte kött, mjölk eller ägg från djur som utfodrats med genetiskt modifierat foder, eftersom att djuren eller produkterna från dem inte är genetiskt modifierande.

(Vad är då genmanipulering (GMO)? GMO är detsamma som genetisk modifierade organismer som framtagits för att ändra arvsmassan i växter och djur. Det är för att gynna lönsammare avel och gynnsammare förhållande under året- runt odling. Det finns i många av våra livsmedel, främst i soya, raps och majs. Dagens forskning visar på negativa konsekvenser för oss människor, djur och natur).

Gentekniknämden anser inte att te x GMO-soja ska utgöra några risker för människor djur eller natur. Men vad säger Gentekniknämden om att sjukdomar faktiskt börjat komma? Inte bara cancer, allergier och eksem. Det finns andra sjukdomar som forskare tror/anser kommer utav genmanipulerad föda.
En av de sjukdomarna är Morgellons sjukdom. Läs mer här:  Morgellons sjukdom orsakas av genmanipulerad föda? Tycker de alltså att vi ska äta föda vi blir sjuka av? Är de inte mer rädda om vår nästkommande generation, våra barn? Vi vet men ingenting görs! Sjuk tid vi lever i!

Jag tänker då inte äta produkter som har benämningen GMO!!!!

/ Mia

 


One comment on “GMO godkänns trots negativa konsekvenser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]