Annons
Annons

Pepparkaksmuffins med ädelost utan vitt mjöl och socker

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
20 december, 2013
Pepparkaksmuffins med ädelost på ett julbord

Det är gott med pepparkakor och ädelost tycker jag. Därför testade jag en variant muffins bakat på mandelmjöl där jag tillsatte pepparkakskryddor och som jag tryckte ner ädelost i innan jag gräddade. Supergott blev det. Kanske ett gott tillbehör till glöggen?

Pepparkaksmuffins med ädelost på ett julbord
Foto: Mia Hagenmalm

 

Pepparkaksmuffins med ädelost

Annons

6 stycken (stora formar)
2 ägg
1 dl kokossocker
1 dl creme fraiche
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
3 msk pepparkakskrydda
1,5 tsk bakpulver

100 -150 g ädelost

Gör så här:
Vispa ägg med kokossocker tills det blir fluffigt. Tillsätt creme fraiche och rör ihop med äggröran.
blanda alla torra ingredienser för sig ordentligt och rör ner i äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll upp i muffinsformar eller i en muffinsplåt. tryck ner bitar av ädelosten i varje muffinsform. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

Ha en trevlig helg!/ Mia

Annons
Annons