Annons
Annons

Nyårsfestliga små goda ting!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
30 december, 2013
Hummerpannacotta i glas toppad med hummer och Rom

Ja så var det snart nytt år igen! Jag har ett riktigt spännande 2014 framför mig! Det ser jag fram emot.

Hummerpannacotta i glas toppad med hummer och Rom
Foto:Mia Hagenmalm

Idag har jag lagat lite gott som jag tänkte kunde passa på nyårsaftonen! Vad sägs om en pannacotta med hummer eller lax-och pärontartar med en kräm gjord på västerbottenost? Kanske en chokladmousse med blåbärscreme eller den ljuvligt goda choklad- och karamelltårtan jag lade upp häromdagen? Ja här är iallafall lite tips!

Pannacotta med hummer 2 port

Annons

300 g kokt hummer
3 msk dill,hackad
1/2 citron, skal-finrivet och saft

2 1/2 dl grädde

Hummerfond:
1 msk smör
1 charlottenlök, finhackad
1 dl rotselleri, finhackad
1 msk tomtpure
1 1/2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk agar-agarflingor
1/2 tsk torkad timjan
svartpeppar och ev. salt

Gör så här:

Klyv hummern och ta ut köttet ur klor och stjärt. Ta bort magen. Hacka köttet. Blanda hummerköttet med dill, citronskal och saft. Ställ kallt.

En hummer på en vit skärbräda
Foto:Mia Hagenmalm

Smält smör i en kastrull och fräs/bryn hummerskal som du har krossat lite, tillsammans med rotselleri, lök och tomatpurè några minuter. Häll på vin och vatten, timjan och svartpeppar. Låt koka upp och låt sedan koka i ca 15 minuter. Sila fonden genom en finmaskig sil och häll tillbaka i kastrullen. Koka ner vätskan till ca 1 deciliter.

Häll ner agarflingor i lite kallt vatten och låt svälla i ca 5 minuter. Slå därefter i dem i hummerfonden och låt koka tills dem löser sig. Häll på grädde och låt koka upp. Fördela hummerröran i två glas. Häll över hummerfond. Låt svalna något och ställ kallt i kylskåp minst 4 timmar. Innan servering toppa med resten av hummerröran och eventuellt kaviarrom.

Så gott!

Hörs senare idag med ytterligare recept!

Mia

 

 

 

Annons
Annons