Riktig mat & hälsa

Päron -och laxtartar med västerbottenostcreme

Lax och pärontartar i glas på en bädd av västerbottenostkräm

Foto:Mia hagenmalm

Jag lovade att återkomma med ytterligare recept för nyårsafton! Och igår gjorde jag en så himla god lax och pärontartar ovanpå en västerbottenostcreme. Detta går också alldeles utmärkt att förbereda en dag i förväg. Jag lovar att det är så himla gott! Sötman, sältan och syran i rätten är en smaksensation för smaklökarna. 

Päron- och laxtartar på västerbottenostcreme.
ca 8 små glas
Västerbottenostcreme
1 dl creme fraiche
1 1/2 dl västerbottenost, riven
herbamare örtsalt

Gör så här:
Värm creme fraiche i en gryta. rör ner osten och låt den smälta. Det får inte koka. Ta va från värmen och krydda med örtsalt. Fördela i små nubbeglas som du fyller till ca hälften med cremen.

Päron -och laxtartar
0,25 dl dill, finhackad
1/2 päron, skalt och tärnat i små bitar
150 g lax, kallrökt
1 tsk rom + lite till garnering

Gör så här:
Rör bara ihop allt och låt det stå och dra en stund. Fördela över ostcremen som ska vara rumsvarm vid servering. Toppa med rom. Servera som en liten aptitretare.

Ytterligare recept på lite goda förrätter och hela nyårsmenyn hittar du här: http://kurera.se/extra-lyxig-ceviche-pa-pilgrimsmusslor/ och här:http://kurera.se/recept-tips-pa-hela-den-festliga-nyarsmenyn/

 

 


One comment on “Päron -och laxtartar med västerbottenostcreme

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]