Annons
Annons

Torsk på fänkålsbädd i paket

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
17 februari, 2014
Torsk med tomat, lök och fänkål i foliepaket

Vilken underbar dag det är idag! Solen skiner och värmer faktiskt.

I fredags var jag och hälsade på Kureraredaktionen.
Det var trevligt att träffa Malin och Emma in person, vilka jag ofta har kontakt med men då via nätet. Det blev fotografering och en pratstund över en god lunch. Det serverades både högrev och torsk på rödbetsbädd, och jag velade mellan båda innan jag bestämde mig för högrev. Det smakade verkligen utmärkt, men jag hade lika gärna kunnat äta torsken.
Men rätten inspererade mig, så igår blev det därför torsk hemma i mitt kök. Jag hade dock inga rödbetor hemma, så det fick bli ett paket med torsk på fänkålsbädd. När man lägger fisken i foliepaket bevaras smakerna mycket bättre. Och detta var jättegott.

Torsk med tomat, lök och fänkål i foliepaket
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

Torsk på fänkålsbädd i paket 2 portiner
500g torsk
1 fänkål
6 coctailtomater
1/2 röd lök
1 +1/2 citron, ekologisk
olivolja
2 nypor dill, hackad
herbamare örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Ta två ark alluminiumfolie och vik upp kanterna. Skär fänkål i strimlor och fördela i paketen. Lägg ca 250g torsk över fänkålsstrimlorn. Halvera tomaterna och skiva löken. Fördela runt om brevid fisken. Salta och peppra. Ta den halva citronen och pressa saften över fisken. Ringla över olivolja. Skär den andra citronen och lägg i klyftor över och brevid fisken. Stäng paketet. Grädda i ugnsform i mitten av ugnen 25-30 minuter eller tills fisken är färdig.

Servera med tillbehör som potatis eller rödbetssallad.

Ha det gott i solskenet! / Mia

 

 

Annons
Annons