Riktig mat & hälsa

Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

Häromdagen hittade jag efter lång tids letande äntligen en flaska som jag tycker funkar att ha till dricksvatten i väskan eller på kören, där mycket vatten går åt till törstiga mig. Det känns så där att ha PET-flaskor av giftig plast, trots att jag sedan några år tillbaka har en bra bobbleflaska som både renar vattnet med kolfilter i korken och är av plast, OCH giftfri. Nu har den flaskan tjänat sitt syfte, då min dotter hällde chokladmjölk i den vid en utflykt med skolan, och sen lät den ligga kvar smutsig i skolväskan en vecka eller två.

Vattenflaskor på ett bord

Foto: Mia Hagenmalm

Den här glasflaskan är av ett tåligt borosilikateglas som är mer energisnål än vanligt glas. Man tillsluter den med en siliconkork. Dessutom tål den både varm och kall vätska och är supergod att dricka ur samt väger den inte så mycket. Tycker den är av skitsnygg designe  och så har man textat orden Kärlek eller Ren på flaskorna. Det sägs ju att man kan skriva ett ord som exempel kärlek, resa, helt enkelt ett mantraord för sig själv på sin flaska eller sitt glas, och sen dricker man ordet och det ska infrias. Ja inte vet jag. Varför inte testa? En sak vet jag iallafall! Man kan använda orden som en trigger. Jag gillar triggers. Jag har användning för det när jag sjunger i kören. Så flaskan som det står REN på, kan jag ju använda i syftet att sjunga rent, eller nu när jag ska hänga på Malin, min bloggkollega här på Kurera när hon kör en detoxutmaning, och sedan gå vidare med min sockerutmaning, så är ordet REN en väldigt bra trigger. Bli ren i kroppen, fri från gifter, och från socker. Bra va?

Förresten! Du hänger väl på Malins detoxutmaning nästa vecka? Gå in på hennes blogg: " Get In Shape" här på Kurera.se och kolla! http://kurera.se/getinshape/2014/03/03/detox-forberedelser/

Jag hänger på  Malins detoxutmaning och efter det, vecka 12, kör JAG på med sockerutmaning för dig som vill sluta med socker.

// Mia


6 comments on “Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

  1. Malin on

    men åh så bra flaska. Jag hade precis tänkt skriva ett inlägg om att man ska försöka få tag på en flaska till smoothiesarna om man ska ha dem med sig. Var köpte du dessa?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]