Riktig mat & hälsa

Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

Häromdagen hittade jag efter lång tids letande äntligen en flaska som jag tycker funkar att ha till dricksvatten i väskan eller på kören, där mycket vatten går åt till törstiga mig. Det känns så där att ha PET-flaskor av giftig plast, trots att jag sedan några år tillbaka har en bra bobbleflaska som både renar vattnet med kolfilter i korken och är av plast, OCH giftfri. Nu har den flaskan tjänat sitt syfte, då min dotter hällde chokladmjölk i den vid en utflykt med skolan, och sen lät den ligga kvar smutsig i skolväskan en vecka eller två.

Vattenflaskor på ett bord

Foto: Mia Hagenmalm

Den här glasflaskan är av ett tåligt borosilikateglas som är mer energisnål än vanligt glas. Man tillsluter den med en siliconkork. Dessutom tål den både varm och kall vätska och är supergod att dricka ur samt väger den inte så mycket. Tycker den är av skitsnygg designe  och så har man textat orden Kärlek eller Ren på flaskorna. Det sägs ju att man kan skriva ett ord som exempel kärlek, resa, helt enkelt ett mantraord för sig själv på sin flaska eller sitt glas, och sen dricker man ordet och det ska infrias. Ja inte vet jag. Varför inte testa? En sak vet jag iallafall! Man kan använda orden som en trigger. Jag gillar triggers. Jag har användning för det när jag sjunger i kören. Så flaskan som det står REN på, kan jag ju använda i syftet att sjunga rent, eller nu när jag ska hänga på Malin, min bloggkollega här på Kurera när hon kör en detoxutmaning, och sedan gå vidare med min sockerutmaning, så är ordet REN en väldigt bra trigger. Bli ren i kroppen, fri från gifter, och från socker. Bra va?

Förresten! Du hänger väl på Malins detoxutmaning nästa vecka? Gå in på hennes blogg: ” Get In Shape” här på Kurera.se och kolla! //kurera.se/getinshape/2014/03/03/detox-forberedelser/

Jag hänger på  Malins detoxutmaning och efter det, vecka 12, kör JAG på med sockerutmaning för dig som vill sluta med socker.

// Mia


6 comments on “Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

  1. Malin on

    men åh så bra flaska. Jag hade precis tänkt skriva ett inlägg om att man ska försöka få tag på en flaska till smoothiesarna om man ska ha dem med sig. Var köpte du dessa?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vegetarisk burgare med tillbehör i salladsbla

Vegoburgare med svamp & aubergine

Blogginlägg

Min första semesterdag. Känns så jättehärligt att äntligen vara ledig några välbehövda veckor. Men jag ska även passa på att plugga under min semester. Dock ska jag  idag bara vara lat, ta det lugnt och inte göra någonting. Kvällen igår ägnade jag till att skapa i köket. Jag är otroligt nördig när det gäller matlagning och jag har en […]

Fläderblomsaft i ett glas med sugrör

Saft och vinäger- av supernyttiga medicinalväxten fläder

Blogginlägg

Nu är tid att skörda. Det är mycket som står i blom och börjar mogna. Vinbären börjar bli klarröda på min ödetomt och snart måste jag ut och plocka. Moder jord har så mycket nyttigt att bjuda oss på och  i vår svenska natur hittar man massor av ätliga , nyttiga örter, växter, bär och frukt. Flera av dem är även […]

Coop dömd för ekoeffekten

Övrigt

Svensk Växtskydd lämnade in en stämning mot Coop för reklamfilmerna ”Ekoeffekten” och ”Amelia testar ekoeffekten” 2016. Den 3 juli föll domen och Svenskt Växtskydd vann på samtliga punkter. Domstolen dömer Coop till vite om de inte omedelbart slutar att desinformera och föra allmänheten bakom ljuset i frågor om ekologiskt jordbruk. Coop kommer alltså att förbjudas att […]

Vegoburgare på ett fat

Tofu- och grönsaksburgare

Blogginlägg

I morse var jag riktigt trött, men fick ett brutalt uppvaknande. För plötsligt har små, eller ganska stora dunbollar ramlat, dalat, flugit ner från hustaken där jag bor. Jag vet inte hur dom kommer ner egentligen, för flyga verkar de inte kunna- ännu. Dunbollarna eller måsungarna springer på parkeringen, kamouflerade till färgen så de smälter in i […]

Bönpasta med ruccolapesto på en vit tallrik

Ruccolapesto med bönfettuccine

Blogginlägg

Jag brukar passa på att laga vegetariskt när dottern inte är hemma. Igår kväll var en sån gång. Jag var trött, kom hem sent och hade egentligen ingen lust att laga mat, men jag vet att jag blir trött och hängig dagen efter om jag inte äter ordentligt, så något måste jag ju äta. Och jag […]

Äppeldrink med ingefära i två glas

Äppeldrink med ingefära

Blogginlägg

Äntligen helg! Solen skiner och jag har två lediga dagar att se fram emot. I morgon ska jag på rockkonsert  vilket är spännande. Jag fick en biljett till Kiss konsert i julklapp 😂! Inte för att jag är någon större fan av Kiss, men ändå! Det ska bli kul att se dem. Jag är iallafall […]

Två glas med grön lemonad

Grön basisk lemonad

Blogginlägg

Nu är äntligen våren här! Jag riktigt njuter av solen och trädens knoppar som lite trevande snart spricker ut i full grönska. Min bästa tid är nu! Jag älskar våren och försommaren med den skira grönskan och alla vårblommor. När man jobbat i trädgården, varit på stranden eller bara vill svalka sig en solig dag, […]

Kikärtsbullar i en skål tillsammans med grönsaker

Veganska sötpotatis- och kikärtbullar

Blogginlägg

Jag äter mer och mer vegetariskt. Det har blivit så när jag står i charkdisken och ska välja. Jag vet inte vad jag vill ha och  jag vet inte om jag vill ha. Jag är helt enkelt inte sugen  och längtar oftare efter fräscha goda grönsaker och frukt. Så nu experimenterar jag i köket med vegetarisk mat. […]

Sista skörden- svt play handlar om din och min framtid. Se den!

Blogginlägg

Allt liv kommer från jorden Det går inte att gödsla jorden med socker i all evighet Trots att vi äter dubbelt så mycket grönsaker som på 1970-talet får vi i oss mindre av mineraler och spårämnen genom maten. Så börjar filmen Sista skörden! Vår planets jordar är hotade då den industriella livsmedelsproduktionen utarmar vår matjord vilket […]