Riktig mat & hälsa

Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

Häromdagen hittade jag efter lång tids letande äntligen en flaska som jag tycker funkar att ha till dricksvatten i väskan eller på kören, där mycket vatten går åt till törstiga mig. Det känns så där att ha PET-flaskor av giftig plast, trots att jag sedan några år tillbaka har en bra bobbleflaska som både renar vattnet med kolfilter i korken och är av plast, OCH giftfri. Nu har den flaskan tjänat sitt syfte, då min dotter hällde chokladmjölk i den vid en utflykt med skolan, och sen lät den ligga kvar smutsig i skolväskan en vecka eller två.

Vattenflaskor på ett bord

Foto: Mia Hagenmalm

Den här glasflaskan är av ett tåligt borosilikateglas som är mer energisnål än vanligt glas. Man tillsluter den med en siliconkork. Dessutom tål den både varm och kall vätska och är supergod att dricka ur samt väger den inte så mycket. Tycker den är av skitsnygg designe  och så har man textat orden Kärlek eller Ren på flaskorna. Det sägs ju att man kan skriva ett ord som exempel kärlek, resa, helt enkelt ett mantraord för sig själv på sin flaska eller sitt glas, och sen dricker man ordet och det ska infrias. Ja inte vet jag. Varför inte testa? En sak vet jag iallafall! Man kan använda orden som en trigger. Jag gillar triggers. Jag har användning för det när jag sjunger i kören. Så flaskan som det står REN på, kan jag ju använda i syftet att sjunga rent, eller nu när jag ska hänga på Malin, min bloggkollega här på Kurera när hon kör en detoxutmaning, och sedan gå vidare med min sockerutmaning, så är ordet REN en väldigt bra trigger. Bli ren i kroppen, fri från gifter, och från socker. Bra va?

Förresten! Du hänger väl på Malins detoxutmaning nästa vecka? Gå in på hennes blogg: ” Get In Shape” här på Kurera.se och kolla! http://kurera.se/getinshape/2014/03/03/detox-forberedelser/

Jag hänger på  Malins detoxutmaning och efter det, vecka 12, kör JAG på med sockerutmaning för dig som vill sluta med socker.

// Mia


6 comments on “Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

  1. Malin on

    men åh så bra flaska. Jag hade precis tänkt skriva ett inlägg om att man ska försöka få tag på en flaska till smoothiesarna om man ska ha dem med sig. Var köpte du dessa?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]