Riktig mat & hälsa

Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

Häromdagen hittade jag efter lång tids letande äntligen en flaska som jag tycker funkar att ha till dricksvatten i väskan eller på kören, där mycket vatten går åt till törstiga mig. Det känns så där att ha PET-flaskor av giftig plast, trots att jag sedan några år tillbaka har en bra bobbleflaska som både renar vattnet med kolfilter i korken och är av plast, OCH giftfri. Nu har den flaskan tjänat sitt syfte, då min dotter hällde chokladmjölk i den vid en utflykt med skolan, och sen lät den ligga kvar smutsig i skolväskan en vecka eller två.

Vattenflaskor på ett bord

Foto: Mia Hagenmalm

Den här glasflaskan är av ett tåligt borosilikateglas som är mer energisnål än vanligt glas. Man tillsluter den med en siliconkork. Dessutom tål den både varm och kall vätska och är supergod att dricka ur samt väger den inte så mycket. Tycker den är av skitsnygg designe  och så har man textat orden Kärlek eller Ren på flaskorna. Det sägs ju att man kan skriva ett ord som exempel kärlek, resa, helt enkelt ett mantraord för sig själv på sin flaska eller sitt glas, och sen dricker man ordet och det ska infrias. Ja inte vet jag. Varför inte testa? En sak vet jag iallafall! Man kan använda orden som en trigger. Jag gillar triggers. Jag har användning för det när jag sjunger i kören. Så flaskan som det står REN på, kan jag ju använda i syftet att sjunga rent, eller nu när jag ska hänga på Malin, min bloggkollega här på Kurera när hon kör en detoxutmaning, och sedan gå vidare med min sockerutmaning, så är ordet REN en väldigt bra trigger. Bli ren i kroppen, fri från gifter, och från socker. Bra va?

Förresten! Du hänger väl på Malins detoxutmaning nästa vecka? Gå in på hennes blogg: ” Get In Shape” här på Kurera.se och kolla! //kurera.se/getinshape/2014/03/03/detox-forberedelser/

Jag hänger på  Malins detoxutmaning och efter det, vecka 12, kör JAG på med sockerutmaning för dig som vill sluta med socker.

// Mia


6 comments on “Flaggar för jättebra glasflaska, detox- och sockerutmaning!

  1. Malin on

    men åh så bra flaska. Jag hade precis tänkt skriva ett inlägg om att man ska försöka få tag på en flaska till smoothiesarna om man ska ha dem med sig. Var köpte du dessa?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Brysselkål i apelsinsås på en vit tallrik

Apelsinkokt brysselkål med chili och vitlök

Blogginlägg

Egentligen ska man frossa i kål av olika sorter. Det är otroligt nyttigt. De svavelaktiga ämnena- glukosinolaterna som finns i kål, tycks fungera nästan som tumörhämmande läkemedel. Dessutom gynnar kål de nyttiga bakterierna i tarmfloran då de är rika på fibrer. Kål har även en antiinflammatorisk effekt. Brysselkål eller rosenkål som den också kallas är […]

Grönare nyårsmeny

Blogginlägg

Bara några dagar kvar på det gamla året och snart ringer vi in år 2018.  Mitt tips för nyårsmiddag i år blir något grönare och utan kött. Varmrätten, en fylld portabellosvamp, är verkligen superlyxig och supergod och något som även den inbitne köttälskaren kommer att älska. Så för dig som vill göra en grönare meny till ditt nyårsfirande, kommer här […]

Grönkålsbullar på ett vitt fat

Grönkålsbullar

Blogginlägg

Ibland är det svårt att hinna med allt som ska göras innan jul, men jag har iallafall hunnit laga dessa goda grönkålsbullar än så länge. De går snabbt och enkelt att fixa och de pryder verkligen sin plats på det gröna julbordet. Grönkål är dessutom fantastiskt nyttigt, så för dig som gillar kål är de […]

Julgodis och veganskt kola

Julgodis och veganskt kola

Blogginlägg

Många kommer nog att ägna helgen till att koka knäck och kola och  kanske göra godis till jul. Vore jag ledig hade jag nog stått i köket hela helgen med diverse matlagning och godistillverkning, men jag ska ägna både fredag och lördag åt att sjunga Stjärnjul, så jag får ta mina lediga kvällar nästa vecka […]

Vegetariska-och glutenfria julbullar

Vegetariska-och glutenfria julbullar

Blogginlägg

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag är inte riktigt beredd på det trots att min hjärna mycket väl vet. Ibland vill jag gärna skjuta på saker, men julen går inte att skjuta på. Den infaller den 24:e december varje år, vare sig man vill eller inte. Jag sjunger just nu Stjärnjul  och förra veckan […]

Bild: Pixabay

Ketogen kost hjälper mot epilepsi

Blogginlägg

Dagens kost med socker, snabba kolhydrater, tillsatser och kemikalier är orsak till flera av dagens sjukdomar. Snabba kolhydrater och socker orsakar stor skada och inflammationer i våra kroppar som sen leder till många av våra välfärdssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, led värk, diabetes, högt blodtryck, magproblem och cancer. Jag läste just en väldigt intressant artikel […]

Radioaktiva moln efter mystisk kärnolycka

Blogginlägg

På vårkanten 1986 tog allt jod slut på alla apotek. Det fanns inte att köpa någonstans. Läs om jod vid kärnkraftsolycka här Själv låg jag febersjuk i sängen med sprängfyllda värkande bröst då jag drabbats av mjölkstockning. Jag var ordentligt sjuk och medtagen men jag minns så väl den fasansfulla nyheten om Tjernobyls kärnkraftsolycka då jag […]

Den ”sjuka” cancervården

Blogginlägg

Få sjukdomar skrämmer oss mer än cancer! Men faktum är att vi alla kan ha haft cancer utan att ha haft en minsta aning om det. Det är nämligen ett medicinsk faktum att cancerceller under våra liv ambulerar omkring i kroppen. I normala fall kan kroppens immunförsvar själv göra sig av med dessa cancerceller. Kroppens självläkande […]