Riktig mat & hälsa

Trappar ner…

Kaffe! Mitt älskade kaffe! Jag är verkligen en riktig kaffekärring!

Jag dricker mitt kaffe med lite mjölk! Och ekologiskt förstås!
Kaffe som är oekologiskt är jättegiftigt. På kaffeplantagen andvänds ett av världens giftigaste bekämpningsmedel. Det skadar/dödar både djur, natur och människor. Bekämpningsmedlet är sedan länge förbjudet i både Sverige och i EU. Men som sagt inte i andra länder, och att importera giftet i föda är tydligen okej. Så därför väljer jag självklart att dricka mitt kaffe eko.

Men nu ska det bli detox med Malin, min bloggkollega i bloggen "Get in shape" här på kurera.se som nästa vecka ska  köra en detoxutmaning. Och!  Ska jag rena kroppen i några veckor måste jag ju avstå kaffet. För mig är det faktiskt den svåraste biten i en detox! För det första brukar jag vara enormt kaffesugen de första dagarna och  att avstå det brukar resultera i huvudvärk 1-2 dagar. Men sen är det över! Jag har laddat upp med flera goda teer istället och försöker minska kaffeintaget till färre koppar per dag redan nu. Yogite är supergott, så jag fuskar och tjuvstartar med att dricka Yogi- detoxte vid eftermiddagsfikat. Pau` d arco rensar ut svamp som candida och eventuella(Hemska tanke) parasiter! Smakar kanske inte så gott men är däremot välgörande.

Te på bord och te i kopp

Foto: Mia Hagenmalm

Iallafall är jag i valet och kvalet om vilken detoxkur jag ska välja denna gång. Jag brukar köra Methodrain Detox, men det skulle vara spännande med en annan för att bryta ett gammalt invant mönster! 🙂 Så jag väljer mellan Holistics detox

Holistic produkter

Foto: Mia Hagenmalm

och Aplha plus;s detoxpaket. Svår fråga, men innan måndag har jag bestämt mig.

Detoxpaket från Alpha Plus

Foto: Mia Hagenmalm

 Ha det fint! // Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]