Annons
Annons

Stötvågsbehandling och detox dag 2

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
11 mars, 2014
Vatten, stenar, strandvägen Nynäshamn

De senaste veckorna har jag haft en fruktansvärd huvudvärk som troligtvis kommer från axlarna och nacken!
I fredags fick jag en ganska hårdhänt massage just på axlar, nacke och bröstrygg och då släppte det lite.
Huvudvärken kommer krypande när jag lägger mig ner, så vissa nätter har jag vaknat och haft sån värk att jag inte vetat vart jag ska ta vägen. Och vissa mornar har jag stått och gråtit för att smärtan varit outhärdlig. Den här kraftiga huvudvärken kommer förstås av min wiplasch-skada, men vissa gånger har jag varit rädd att jag har fått hjärnblödning.
Så idag berättade jag om smärtan för min sjukgymnast och hon ville då testa stötvågsbehandling på mina axlar. Stötvågsbehandling är som det låter, en behandling med stötar. Det gjorde lite sköntont och behandlingen varade ca 5 minuter axel. Jag hoppas att det hjälper. Jag funderar också på att börja med yoga. En liten lugnare medicinsk yoga så jag får mjuka upp min stela kropp. Är lika vig som ett kassaskåp känner jag.

Detoxen går jättebra. Igår drack jag bara grönsaksjuice till lunch och mellis, men blev så energilös att jag lagade till en linssoppa till middag. Att fasta är nog inte min grej. Huvudvärken som jag har för att jag uteslutit koffein har avtagit. Jag tror att det beror på guldmjölken som jag berättade om igår. Jag har redan druckit tre koppar av den i dag. Den är verkligen supergod. Som att dricka en kanelbulle. Kryddig smak!

Annons
Vatten, stenar, strandvägen Nynäshamn
Foto: Mia Hagenmalm

I morse gjorde jag en jättegod chiagröt och till lunch idag blev det en zucchinisoppa. Och så dricker jag massor av vatten. Chiafrön ger verkligen energi, och det behöver jag för att fungera. Lägger upp recept på både soppa och gröt i morgon. Nu ska jag bara njuta av den härliga vårsolen en stund. Ja jag har tillbringat en stund vid havet idag! Igen!. Det var otroligt vackert och havet låg alldeles spegelblankt.Och solen värmer skönt! Det är ju vår faktiskt! Underbart! Snart bär det av mot Rönninge för sång!

Ha en fin kväll och eftermiddag! / Mia

Annons
Annons