Riktig mat & hälsa

Jag älskar doften av mitt hår…

..och det beror på min nya hårinpackning. Doften är ljuvlig, frisk och mild! Och formulan i inpackningen är holistisk och den ljuvliga doften kommer från eteriska oljor. Det blir mycket luktande på mitt hår om dagarna. Alltså jag själv sniffar gärna på en tofs av mitt hår. Jag har redan för länge sedan bytt ut mitt badrumsskåp till att endast använda ekologiska naturliga produkter i min hår/hudvård. Men något som jag inte har hittat någonstans och som jag varit nöjd med, är balsam och inpackning till håret.

Men nu har jag hittat en riktigt bra inpackning i Weledas nya hårvårdserie.
Oat Hair Treatment som egentligen är en kur för att bygga upp torrt och skadat hår. Det shampoo jag använder är faktiskt Weledas Baby Calendula
Shampoo and Bodywash. Att jag upptäckte att det var så bra för mitt hår, var av en slump när mitt andra shampo var slut, och jag bara måste tvätta håret en morgon och jag bara hade denna dusch och hårcreme hemma. Jag tänker inte byta efter det. Jag använder även Calendulacremen till kroppen ibland. Men inte så ofta. Jag vill att duchcreme ska dofta gott och Calendulaserien är ju doftfri för att den ingår i babyserien.

Två gula ftuber på ett handfat

Foto: Mia Hagenmalm

En ducshcreme som doftar underbart är Weledas Pomegranat Bodywash.
En härlig duschcreme med granatäpple för lite mer mogen hy. Men jag brukar variera. Jag tycker att alla Weledas duschcremer och bodylotin luktar fräscht. Förutom lavendel som jag förknippar med mormors linneskåp.

Röd tub med duschcreme på ett handfat

Foto: Mia Hagenmalm

Naturligtvis kör jag antingen en bodyoil eller en bodylotion från Weleda.
Just nu har jag en bodylotion med Havtorn.

Orange flaska och en deo

Foto: Mia hagenmalm

Däremot använder jag Rosenseriens deodorant. Oftast har jag den manliga citrusdoften, för jag tycker den är fräschare än rosendoft. (Som jag också förknippar med mormor) Men nu fick jag en rosendeo senast, så då måste jag ju använda upp den. Rosenseriens deo är superbra, innehållet är rent, ekologiskt och naturligt. Ingen alluminium.

Det är skönt att veta att det man använder på kroppen också är av ekologisk innebörd. Huden är ju kroppens största organ, och allt man smetar på huden går in i kroppen. Det finns så mycket skit i vanliga shampon och duschcremer. Exempel är mineralolja och parabener. Ingenting jag eftersträvar att använda.

//Mia


2 comments on “Jag älskar doften av mitt hår…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]