Riktig mat & hälsa

Jag älskar doften av mitt hår…

..och det beror på min nya hårinpackning. Doften är ljuvlig, frisk och mild! Och formulan i inpackningen är holistisk och den ljuvliga doften kommer från eteriska oljor. Det blir mycket luktande på mitt hår om dagarna. Alltså jag själv sniffar gärna på en tofs av mitt hår. Jag har redan för länge sedan bytt ut mitt badrumsskåp till att endast använda ekologiska naturliga produkter i min hår/hudvård. Men något som jag inte har hittat någonstans och som jag varit nöjd med, är balsam och inpackning till håret.

Men nu har jag hittat en riktigt bra inpackning i Weledas nya hårvårdserie.
Oat Hair Treatment som egentligen är en kur för att bygga upp torrt och skadat hår. Det shampoo jag använder är faktiskt Weledas Baby Calendula
Shampoo and Bodywash. Att jag upptäckte att det var så bra för mitt hår, var av en slump när mitt andra shampo var slut, och jag bara måste tvätta håret en morgon och jag bara hade denna dusch och hårcreme hemma. Jag tänker inte byta efter det. Jag använder även Calendulacremen till kroppen ibland. Men inte så ofta. Jag vill att duchcreme ska dofta gott och Calendulaserien är ju doftfri för att den ingår i babyserien.

Två gula ftuber på ett handfat

Foto: Mia Hagenmalm

En ducshcreme som doftar underbart är Weledas Pomegranat Bodywash.
En härlig duschcreme med granatäpple för lite mer mogen hy. Men jag brukar variera. Jag tycker att alla Weledas duschcremer och bodylotin luktar fräscht. Förutom lavendel som jag förknippar med mormors linneskåp.

Röd tub med duschcreme på ett handfat

Foto: Mia Hagenmalm

Naturligtvis kör jag antingen en bodyoil eller en bodylotion från Weleda.
Just nu har jag en bodylotion med Havtorn.

Orange flaska och en deo

Foto: Mia hagenmalm

Däremot använder jag Rosenseriens deodorant. Oftast har jag den manliga citrusdoften, för jag tycker den är fräschare än rosendoft. (Som jag också förknippar med mormor) Men nu fick jag en rosendeo senast, så då måste jag ju använda upp den. Rosenseriens deo är superbra, innehållet är rent, ekologiskt och naturligt. Ingen alluminium.

Det är skönt att veta att det man använder på kroppen också är av ekologisk innebörd. Huden är ju kroppens största organ, och allt man smetar på huden går in i kroppen. Det finns så mycket skit i vanliga shampon och duschcremer. Exempel är mineralolja och parabener. Ingenting jag eftersträvar att använda.

//Mia


2 comments on “Jag älskar doften av mitt hår…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]