Riktig mat & hälsa

Vinn över sötsuget med mineralen Krom

Mineraler är lika viktiga för kroppen som vitaminer.
Krom behövs för att insulinet ska funka optimalt. Insulinet behövs i sin tur för att sänka blodsockret genom att glukos från blodet transporteras in i cellerna.  Krom är nödvändig för kroppen.

Studier har visat att höga tillskott av krom kan förbättra glukosupptaget  hos de som är drabbade av typ 2 diabetes. Kromtillskott kan alltså förbättra blodsocker­värde vilket är viktigt för kroppens omsättning av glukos eftersom att det samspelar med insulin och hjälper till att sänka blodsockret, det vill säga ta upp glukos från blodet. Krom har  en betydelse för blodfetterna och en positiv effekt på kolesterolet.

Krom finns bland annat i bönor, nötter tonfisk, broccoli, musslor och ål. Torkad frukt, gris- och nötkött och fullkornsbröd.

// Mia


2 comments on “Vinn över sötsuget med mineralen Krom

 1. Rita kouyoumejian on

  Hej
  Jag slutade med socker sedan ett och halv år min fråga är om jag vill första
  fram åt utan socker eller är det farlig
  mvh Rita

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Rita!
   Om jag förstår dig rätt, så vill du fortsätta att vara utan socker?
   Självklart är det inte farligt att INTE äta socker. Det är jättebra för din hälsa att vara utan. Socker skapar sjukdomar som hjärtinfarkt och cancer. Så kör på med ditt nya liv utan socker.
   Mvh/ Mia

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]