Annons
Annons

Intensiv mediakampanj för att krossa alternativmedicinen?!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
3 april, 2014

Läste just Torbjörn Sassersson, redaktör på News Voice inlägg.

Där skriver han att artiklar i massmedia som angriper alternativmedicinen publiceras nu i en strid ström i landets tidningar. Kampanjen är helt klart samordnad och det här är bara början. Räkna med ytterligare 30 mainstream-artiklar som försöker krossa ryktet för alternativmedicinen under april.

En anledning till kampanjen är två större cancerseminarier i Sverige under april som presenterar en ny teori om att cancer egentligen är en microsvamp. I april besöks även Sverige av Leo Angart som utvecklar en metod för synträning, som gör att vi kan kasta våra glasögon. Etablissemanget försöker därför ingjuta maximalt tvivel för alternativa fungerande metoder och ny viktig forskning på cancer.

Källa: www.newsvoice.se

Annons

Ja det pågår ju många program i TV och radio samt artiklar i tidningar om att alternativmedicin är kvacksalveri och humbug.
Bland annat har ju Anna Bäsèn, journalist på Expressen med dold kamera besökt alternativmedicinare och där fått olika diagnoser på sjukdom trots att hon genomgått undersökningar av läkare innan och var helt friskförklarad. Vill bara poängtera att Anna Bäsèn faktiskt Twittrat om att hon har besvär med astma. Dessutom har alternativaren Inte gett Anna Bäsèn en diagnos på någon sjukdom. Hon har gett henne svar på underliggande sjukdomar som kan komma att bli riktiga sjukdomar om hon inte lägger om kosten. Bland annat sa hon att Anna var för sur i kroppen och behövde äta mer basisk kost, samt att hon var sockerberoende. Kan det höra samman med att Anna Bäsèn skrev i ett blogginlägg 2010 att hon hade varit beroende av coca cola light och druckit ca 127-190 burkar i månaden? Man blir ju sur i kroppen av sånt.Och om man inte gör något åt det så kan man vara sur även efter flera år.
Anna Bäsèn påstår i sin artikel att alternativmedicinen är en hjärtlös miljonindustri som oftast nonchalant avfärdas som harmlös hokous pokus, och menar att det är en farlig inställning. Men att det också finns alternativare som ”FÖRSÖKER” vara seriösa. Hallå!? Hon har redan där talat om vad hon tycker. Alltså har hon inte mycket till över för komplementärmedicin.

Ja visst finns det lurendrejare inom alla kategorier, men man kan banne mig inte dra alla över en kam. Det finns både oseriösa och seriösa behandlingar inom det alternativa liksom det finns både seriöst kunnigt folk och oseriösa okunniga inom precis alla kategorier av arbeten Ta som exempel byggbranchen.Eller varför inte myndigheter och läkemedelindustrin? Exempelvis mörkade man att man redan visste om de negativa effekterna av vaccinet mot svininfluensan redan innan man satte in massvaccination. Är det att vara seriös?

Eller varför inte bland journalister? Vad är det som säger att alla jornalister alltid talar sanning?

// Mia

 

Annons
Annons