Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Påskägg med olika röror!

Ägghalvor med gulaktig röra och paprika

Foto: Mia Hagenmalm

Jag tänkte fresta med lite goda röror till de sedvanliga äggen nu i påsk!
Denna röra; Devil`s egg, skapar lite hetta, vilket framgår av nanmet! 🙂
 

Devil`s egg.

6 st
3 kokta ägg
1 msk färskost
1 krm paprikapulver
4 droppar tabasco
1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt

Till garnering: 1 krm chiliflakes, gräslök och paprika

Gör så här:
koka äggen ca 6 minuter. Skala och halvera. Gröp ur gulorna och blanda med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt. Fördela i ägghalvorna och garnera med chiliflakes, parika och strö över lite gräslök.
 
 
Den här röran är nog den vanligaste på påskbordet, men jag älskar den!

Ägghalvor med romfyllning och dill

Foto: Mia Hagenmalm

Fyllda ägghalvor med rom

3 ägg
1/2 rödlök
100 g stenbitsrom, valfri färg, jag tog röd
0,25 dl creme fraiche
1/2 krm svartpeppar

Dillkvistar till garnering
 
Gör så här:
Koka äggen ca 6-8 minuter så de blir hårdkokta. Dela äggen och gröp ur gulorna. Blanda med hälften av rommen och övriga ingredienser. smaka av med peppar. fördela smeten på ägghalvorna. Klicka över resterande rom. Garnera med dillvippor.
Ytterligare ett recept! Här med paprikacreme och bacon:
Ägghalvor med paprikakräm och bacon

Ägghalvor med paprikacreme& Bacon

4 ägg:
2 skivor bacon
1 msk majonäs
2 msk Crème fraiche
2 krm paprikapulver
örtsalt och svartpeppar

Gör så här

Klipp eller skär bacon i mindre bitar och knaperstek dem i lite kokosolja utan smak.
Koka äggen i cirka 7-8 minuter. Spola i kallt vatten.
Skala och halvera  dem och gröp ur äggulan.
Blanda Crème fraiche med majonnäs och äggula.
Smaka av med kryddor.
Fyll ägghalvorna med paprikablandningen.
Toppa med bacon.
 
Matjesill är också ett måste på mitt påskbord. Här har jag fixat till det lite festligt i snapsglas och äggskal!
 
 
Matjesillsröra i äggskal

Matjesill i äggskal

Portioner: 4
4 rena äggskal
100 g matjesill, finhackad
1 hårdkokt ägg, hackad i små bitar
1 dl Crème Fraiche
50 g philadelphiaost
1/2 rödlök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
1 msk dill, finhackad

Garnering:
4 st ansjovisfileèr
Finhackad gräslök

Gör så här
Blanda philadelphiaost med Crème Fraiche och blanda ner övriga ingredienser.
Fyll upp äggskalen rikligt med röran och ställ skalen i äggkopp eller snapsglas.
Dekorera med ansjovis som du rullar ihop.
Klipp gräslök över.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Blomkålspizza med pesto, paprika och zucchini

Blogginlägg

I dag blev jag sugen på pizza och gjorde en pizzabotten på riven blomkål och ost. Det blir så himla gott och dessutom så mycket nyttigare än med brödet av pizzadeg. Mat ska vara mat och ge energi och inte vara en sockerbomb till kroppen som gör dig trött och dåsig tycker jag. Själv är […]

Värmande rödbetsgryta- Vegetarisk Bourguignon

Blogginlägg

Nu smyger kylan sig på alltmer och jag håller på att plocka undan och plantera hösten på balkongen och  funderar på hur jag ska övervintra mitt olivträd. Förra sommaren köpte jag ett ganska stort citronträd som blommade i omgångar under sommaren. På hösten tog jag in trädet och hade det i köket under en växtlampa. […]

Treveckorssallad utan socker

Basiskt

Jag passar på att frossa i råkost nu när det är så billigt med kål och rotsaker. Det är så himla gott med vitkål och vissa dagar står jag och strimlar det till frukost som jag äter med lite olivolja, citron och himalayasalt. Men andra dagar kan jag, även om jag är sugen, dra  mig […]

Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)