Annons
Annons

Raw Bountypraliner

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
23 april, 2014
Raw Bountypraliner på glasfat

Vilket härligt väder det har varit i påskhelgen! Strålande sol och varmt! Helt underbart!

Idag skiner solen från en klarblå himmel, men vindarna har vänt och det blåser snålt som attan här i Nynäshamn. Vid en promenad vid havet, tidig eftermiddag, hade jag både vinterjacka, stövlar och vantar. Vinden är bistert nordlig och kommer nog upp i ca 8 m/s idag.

Men det var inte väder jag tänkte skriva om egentligen, utan små goda Bountypraliner, raw och gjorda från grunden med kakaosmör, kokosolja och kokosflingor.

Raw Bountypraliner på glasfat
Foto: Mia Hagenmalm

Raw Bountypraliner

Annons

1/2 dl kakaosmör
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosflingor
1/2 tsk vaniljpulver

1 krm salt
2 msk agavesirap

Gör så här:
Smält kakaosmör och kokosolja så det blir flytande. Blanda med övriga ingredienser.
Fördela i mindre formar ( jag hade storleken större än sedvanliga ischokladformar) eller forma till bitar och ställ i frysen någon timme.

Chokladöverdrag:
1 dl kakaosmör
1/2 dl raw kakao
2 -3 msk agavesirap

Gör så här:
Smält kakaosmöret försiktigt i en gryta. Vispa ner kakao och agavesirap. Häll chokladen över den frysta kokossmeten. Ställ kallt eller i frys ca en halv till en timme, eller tills chokladen stelnat.

Ha det fint! Mia

 

Annons
Annons