Riktig mat & hälsa

Raw Bountypraliner

Vilket härligt väder det har varit i påskhelgen! Strålande sol och varmt! Helt underbart!

Idag skiner solen från en klarblå himmel, men vindarna har vänt och det blåser snålt som attan här i Nynäshamn. Vid en promenad vid havet, tidig eftermiddag, hade jag både vinterjacka, stövlar och vantar.  Vinden  är bistert nordlig och kommer nog upp i ca 8 m/s idag.

Men det var  inte väder jag tänkte skriva om egentligen, utan små goda Bountypraliner, raw och gjorda från grunden med kakaosmör, kokosolja och kokosflingor.

Raw Bountypraliner på glasfat

Foto: Mia Hagenmalm

Raw Bountypraliner

1/2 dl kakaosmör
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosflingor
1/2 tsk vaniljpulver

1 krm salt
2 msk agavesirap

Gör så här:
Smält kakaosmör och kokosolja så det blir flytande. Blanda med övriga ingredienser.
Fördela i mindre formar ( jag hade storleken större än sedvanliga ischokladformar) eller forma till bitar och ställ i frysen någon timme.

Chokladöverdrag:
1 dl kakaosmör
1/2 dl raw kakao
2 -3 msk agavesirap

Gör så här:
Smält kakaosmöret försiktigt i en gryta. Vispa ner kakao och agavesirap. Häll chokladen över den frysta kokossmeten. Ställ kallt eller i frys ca en halv till en timme, eller tills chokladen stelnat.

Ha det fint! Mia

 


3 comments on “Raw Bountypraliner

  1. Eleonor on

    Åh dessa ska jag prova, har nämligen en påse kakaosmör som jag inte vetat vad jag ska hitta på med 🙂
    Hur mkt kokosflingor använde du och blandade du det med chokladöverdraget??

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]