Vilket härligt väder det har varit i påskhelgen! Strålande sol och varmt! Helt underbart!
Idag skiner solen från en klarblå himmel, men vindarna har vänt och det blåser snålt som attan här i Nynäshamn. Vid en promenad vid havet, tidig eftermiddag, hade jag både vinterjacka, stövlar och vantar. Vinden är bistert nordlig och kommer nog upp i ca 8 m/s idag.
Men det var inte väder jag tänkte skriva om egentligen, utan små goda Bountypraliner, raw och gjorda från grunden med kakaosmör, kokosolja och kokosflingor.
Raw Bountypraliner
1/2 dl kakaosmör
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosflingor
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 msk agavesirap
Gör så här:
Smält kakaosmör och kokosolja så det blir flytande. Blanda med övriga ingredienser.
Fördela i mindre formar ( jag hade storleken större än sedvanliga ischokladformar) eller forma till bitar och ställ i frysen någon timme.
Chokladöverdrag:
1 dl kakaosmör
1/2 dl raw kakao
2 -3 msk agavesirap
Gör så här:
Smält kakaosmöret försiktigt i en gryta. Vispa ner kakao och agavesirap. Häll chokladen över den frysta kokossmeten. Ställ kallt eller i frys ca en halv till en timme, eller tills chokladen stelnat.
Ha det fint! Mia
Åh dessa ska jag prova, har nämligen en påse kakaosmör som jag inte vetat vad jag ska hitta på med 🙂
Hur mkt kokosflingor använde du och blandade du det med chokladöverdraget??
De blev supergoda, så gör det Eleonor! :-)Hade glömt kokosflingorna, men har rättat till i recptet nu. 1 dl till första smeten. Inget i överdraget.
Mia