Annons
Annons

Passionerad chiagröt med melon&havtorn och barbershop i Karlstad

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
2 maj, 2014
Passionerad chiagröt med melon&havtorn och barbershop i Karlstad

I helgen går de årliga tävlingarna för både kvartetter och körer i kvinnlig barbershop, Nordiska mästerskapen i Karlstad!

RönningeSå direkt efter jobbet tar jag tåget till sköna Värmland. Det känns väldigt speciellt denna gången. Förra året vann min kör Rönninge Show Chorus VM i barbershop på Hawaii! Det var dessutom första gången i historien en kör utanför USA vunnit Världsmästerskapen i barbershop! Och det gjorde vi med de högsta poäng som någonsin delats ut i dessa tävlingar. Stort! Ja det är nästan för stort och otroligt att ta in. Jag har fortfarande svårt att fatta det, trots att det nu gått ett halvår sedan dess.
Förut fick man inte tävla som regerande vinnarkör, men nu har man gjort om reglerna så vi får också tävla. I Open Division! På lördagkvällen kommer vi även underhålla med en show.

Chiagröt toppad med kokosgrädde och passionsfrukt i en vit skål
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

Min frukost i morse bestod av Chiagröt som jag mixade med melon, havtorn och björnbär. Supergott! Det är så himla enkelt att göra chiagröt. Bara basera på det man har hemma egentligen. Inget svårt och inga konstigheter.

Chiagröt med melon & havtorn
1/2 dl färskpressad apelsinsaft eller kokosmjölk
2 skivor melon- ca 1 dl i tärningar (jag tog galiamelon)
4 dadlar
1/2 dl havtorn
1 dl björnbär
3-4 msk chiafrön

Några matskedar kokosgrädde och en passionsfrukt

Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa slätt. Häll upp i en djup skål och låt stå och svälla ca 10 minuter.
Ta lite kokosgrädde, alltså det vita tjocka ur tetran med kokosmjölk. Vispa kraftigt en stund. Toppa chiagröten med kokosgrädden och passionsfrukten. Njut!

Nu laddar jag inför helgens tävlingar och snart går jag in i barbershopbubblan och stannar där till i början av nästa vecka.
🙂

Må så gott!
Mia

 

 

Annons
Annons