Riktig mat & hälsa

Rödbetsomelett, mardrömmar och Broadway

I natt har jag drömt så mycket konstigt!
Jag har blivit jagad av några slags agenter eller något sånt. De kom ner i rep genom taket i min bostad, och jag var tvingad att fly, ändå kom de på nästa ställe jag befann mig.  Rena actiondrömmen.  Skulle behöva en drömtydare på den. 🙂 Det är riktigt jobbigt att vara rädd och bli jagad, även om det nu bara är en dröm. I morse var jag helt slut när jag vaknade. Hade gärna sovit någon timme till.Affisch med Rönninge Show Chorus på en vit pelare

Men det har hänt mycket i helgen. kanske det var orsaken till mardrömmar.  Var ju på tävlingarna i kvinnlig barbershop. Min kör vann när vi tävlade i Open Division, vilket vi kunde, trots att vi just nu är regerande världsmästare. Vi tävlade alltså inte i den ordinära körtävlingen. Det får vänta något år.
Och i höst väntar Broadway och Carnegie Hall på oss; Rönninge Show Chorus! Det är riktigt, riktigt spännande. Tänk att lilla jag ska få uppträda där?! Det tror jag nog inte på förrän jag står där.  🙂

Jag lägger ner mycket tid på en bra frukost på morgonen.
Dels är jag väldigt hungrig då, och dels vill jag må bra resten av dagen. En sämre frukost gör att jag blir trött, hungrig fort och mår lite illa på förmiddagen.
Omelett är sååå himla tacksamt att variera. I den kan man nästan stoppa i vad som helst och det smakar ändå gott. Idag rev jag ner rödbetor för att få lite energi till dagens aktiviteter. Ägg är också en nyttig och superbra källa till protein.

Rödbetsomelett med morotsstavar och salladslök på vit tallrik med svarta ränder

Foto: Mia Hagenmalm

Rödbetsomelett
2 ägg, ekologiska
2 broccolie"blommor", ekologisk, finhackad
1 liten rödbeta, ekologisk, finriven
2 msk keso, ekologisk
1 msk mandelmjöl, ekologisk
kokosolja, ekologisk, till stekning
Herbamare örtkrydda och svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och smaka av med herbamare örtsalt och svartpeppar.  Stek på medelsvag värme i kokosolja ca fem minuter. Vänd och stek ytterligare någon minut. Lägg upp på tallrik och servera med exempelvis morotsstavar.

Gör en bra dag! 🙂 // Mia

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]