Riktig mat & hälsa

Rödbetsomelett, mardrömmar och Broadway

I natt har jag drömt så mycket konstigt!
Jag har blivit jagad av några slags agenter eller något sånt. De kom ner i rep genom taket i min bostad, och jag var tvingad att fly, ändå kom de på nästa ställe jag befann mig.  Rena actiondrömmen.  Skulle behöva en drömtydare på den. 🙂 Det är riktigt jobbigt att vara rädd och bli jagad, även om det nu bara är en dröm. I morse var jag helt slut när jag vaknade. Hade gärna sovit någon timme till.Affisch med Rönninge Show Chorus på en vit pelare

Men det har hänt mycket i helgen. kanske det var orsaken till mardrömmar.  Var ju på tävlingarna i kvinnlig barbershop. Min kör vann när vi tävlade i Open Division, vilket vi kunde, trots att vi just nu är regerande världsmästare. Vi tävlade alltså inte i den ordinära körtävlingen. Det får vänta något år.
Och i höst väntar Broadway och Carnegie Hall på oss; Rönninge Show Chorus! Det är riktigt, riktigt spännande. Tänk att lilla jag ska få uppträda där?! Det tror jag nog inte på förrän jag står där.  🙂

Jag lägger ner mycket tid på en bra frukost på morgonen.
Dels är jag väldigt hungrig då, och dels vill jag må bra resten av dagen. En sämre frukost gör att jag blir trött, hungrig fort och mår lite illa på förmiddagen.
Omelett är sååå himla tacksamt att variera. I den kan man nästan stoppa i vad som helst och det smakar ändå gott. Idag rev jag ner rödbetor för att få lite energi till dagens aktiviteter. Ägg är också en nyttig och superbra källa till protein.
Rödbetsomelett med morotsstavar och salladslök på vit tallrik med svarta ränder

Foto: Mia Hagenmalm

Rödbetsomelett
2 ägg, ekologiska
2 broccolie”blommor”, ekologisk, finhackad
1 liten rödbeta, ekologisk, finriven
2 msk keso, ekologisk
1 msk mandelmjöl, ekologisk
kokosolja, ekologisk, till stekning
Herbamare örtkrydda och svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och smaka av med herbamare örtsalt och svartpeppar.  Stek på medelsvag värme i kokosolja ca fem minuter. Vänd och stek ytterligare någon minut. Lägg upp på tallrik och servera med exempelvis morotsstavar.

Gör en bra dag! 🙂 // Mia

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]