Annons
Annons

Gräddig choklad med lakrits

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
8 maj, 2014
Chokladkulor på ett antikt glasfat

Ibland kan jag bli så himla sugen på choklad, och sent igår kväll fick jag en idè som jag bara måste prova.

Chokladkulor på ett antikt glasfat
Foto: Mia Hagenmalm

Mina tankar gick omkring hur det skulle funka om man blandar vispgrädde med kakaosmör och raw kakao. Egentligen var jag ganska trött, men har jag fått en idè så måste jag testa genast.
Så klockan elva på kvällen blev dessa små läckerbitar till. Jag kunde dock inte smaka dem för de måste ju stelna i kylen några timmar. Så innan gräddchokladen kunde avnjutas hade jag redan somnat. Och i morse var suget borta men jag smakade lite iallafall. Det funkade utmärkt att ha i grädde. Chokladsmaken blev lite mildare och mjukare och konsistensen lite som nougat.

Gräddig choklad med lakrits.

Annons

1 dl riven kakaosmör
1/2 dl vispgrädde
1 dl raw kakao
1- 1 1/2 msk agavesirap
1 tsk lakritspulver
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Smält kakaosmöret i en gryta. Vispa ner grädde, kakao och övriga ingredienser så att du har en jämn smet. Häll upp i en form eller flera små formar. Låt stelna i frysen någon timme eller i kylskåp över natten. Jag rullade sedan chokladbitarna till små kulor och ställde kallt igen.

Mia

Annons
Annons