Riktig mat & hälsa

Jag grät! Bieffekten på SvT 1 bör ALLA se!

Förstår vi hur allvarligt det är? Alla pratar om världssvälten och att det kommer att bli så mycket värre. I Svergie vurmar man för GMO och bekämpningsmedel. Det som dödar dessa insekter! Hur tänker man? Nu får regeringen och bönder vakna. Vi tar död på våra humlor och bin. Våra nyttoinsekter som finns till för att pollinera blommor och grödor så att VI får mat på vårt bord. De pollinerar för att vårt landskap ska blomma! Om inte blommor och bin finns, ingen mat på jorden! Hur viktigt är det inte? Dax att vakna nu, innan det är försent. Det har redan gått för långt!

Programmet på SvT inleds med en berättarröst:
Under årmiljoner  har insekter befruktat växter och grödor i utbyte mot nektar.Det är det som är grunden för vår existens och som ger oss en tredjedel av allt vi äter, och som är förutsättningen för den välfärd vi har idag.

Förlorar vi humlor och bin kommer våra landskap att dö och försvinner pollinatörerna kommer vår verklighet att se helt annorlunda ut. 

Jag tänker inte skriva mer om det! Detta måste ses för att man ska förstå allvaret. Jag grät  under programmet igår. Att det ska behöva gå så långt! Och varför bryr sig inte svenska regeringen? Du kan se programmet här!

http://www.google.se/url?url=http://www.svt.se/dokumentarfilm/se-program/del-1-1942%3Fautostart%3Dtrue&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=S0aIU5-IAeng4QSX-IGQCw&ved=0CCAQFjAA&usg=AFQjCNEJQwW3L3x4JElqu4b2NlQ3plVyYQ

Mia


7 comments on “Jag grät! Bieffekten på SvT 1 bör ALLA se!

 1. aline on

  Jag fick en spark i baken att skriva till våra politiker för mat på bordet är ju en rätt viktig fråga.
  Skriv till dem du med! jag skrev till jordbruksministern, miljö.. närings.. och Fredrik. Allt hänger ju liksom ihop så det rör ju alla.. för utan mat inget prat…

  Svara
 2. Gregor on

  Alla bör skriva till minst en politiker, riksdagsman, eu-parlamentariker….Slit- och slänghumlor… Och i päronodling?! Nu äter jag bara ekologiskt, får kolla att de inte får använda detta. Jag som tyckte att de långvägstransporterade amerikanska samhällena var värst (ja kul är de inte). ALLA får skriva till minst en politiker.

  Svara
 3. Lisa Månsson on

  Ja usch, jag skrev också om detta i min blogg: http://ekolisa.com/2014/05/31/humlor-och-bin-viktigare-an-du-tror-svt-se/
  Jag har engagerat mig i miljöpartiet och jag kommer att hjälpa till att driva den här frågan. Helt rätt som Aline och Gregor skriver, kontakta politikerna angående detta, men glöm inte heller att rösta på de politiker som driver den här frågan i valet i september! Jag skulle också gärna uppmuntra fler som har starka åsikter att engagera sig i politiken.

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Lisa!
   Jag tycker att det viktigaste idag är hur vår miljö ser ut nu och i framtiden, och hur vi ska fortsätta att handskas med alla miljögifter, GMO och annat. Därför är det som du säger ytterst viktigt att engagera sig i dessa frågor och, tycker jag, tänka på att rösta för miljön i nästa val om vi ska få till någon ändring.
   Mvh/ Mia

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]