Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Jag grät! Bieffekten på SvT 1 bör ALLA se!

Förstår vi hur allvarligt det är? Alla pratar om världssvälten och att det kommer att bli så mycket värre. I Svergie vurmar man för GMO och bekämpningsmedel. Det som dödar dessa insekter! Hur tänker man? Nu får regeringen och bönder vakna. Vi tar död på våra humlor och bin. Våra nyttoinsekter som finns till för att pollinera blommor och grödor så att VI får mat på vårt bord. De pollinerar för att vårt landskap ska blomma! Om inte blommor och bin finns, ingen mat på jorden! Hur viktigt är det inte? Dax att vakna nu, innan det är försent. Det har redan gått för långt!

Programmet på SvT inleds med en berättarröst:
Under årmiljoner  har insekter befruktat växter och grödor i utbyte mot nektar.Det är det som är grunden för vår existens och som ger oss en tredjedel av allt vi äter, och som är förutsättningen för den välfärd vi har idag.

Förlorar vi humlor och bin kommer våra landskap att dö och försvinner pollinatörerna kommer vår verklighet att se helt annorlunda ut. 

Jag tänker inte skriva mer om det! Detta måste ses för att man ska förstå allvaret. Jag grät  under programmet igår. Att det ska behöva gå så långt! Och varför bryr sig inte svenska regeringen? Du kan se programmet här!

http://www.google.se/url?url=http://www.svt.se/dokumentarfilm/se-program/del-1-1942%3Fautostart%3Dtrue&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=S0aIU5-IAeng4QSX-IGQCw&ved=0CCAQFjAA&usg=AFQjCNEJQwW3L3x4JElqu4b2NlQ3plVyYQ

Mia


7 comments on “Jag grät! Bieffekten på SvT 1 bör ALLA se!

 1. aline on

  Jag fick en spark i baken att skriva till våra politiker för mat på bordet är ju en rätt viktig fråga.
  Skriv till dem du med! jag skrev till jordbruksministern, miljö.. närings.. och Fredrik. Allt hänger ju liksom ihop så det rör ju alla.. för utan mat inget prat…

  Svara
 2. Gregor on

  Alla bör skriva till minst en politiker, riksdagsman, eu-parlamentariker….Slit- och slänghumlor… Och i päronodling?! Nu äter jag bara ekologiskt, får kolla att de inte får använda detta. Jag som tyckte att de långvägstransporterade amerikanska samhällena var värst (ja kul är de inte). ALLA får skriva till minst en politiker.

  Svara
 3. Lisa Månsson on

  Ja usch, jag skrev också om detta i min blogg: http://ekolisa.com/2014/05/31/humlor-och-bin-viktigare-an-du-tror-svt-se/
  Jag har engagerat mig i miljöpartiet och jag kommer att hjälpa till att driva den här frågan. Helt rätt som Aline och Gregor skriver, kontakta politikerna angående detta, men glöm inte heller att rösta på de politiker som driver den här frågan i valet i september! Jag skulle också gärna uppmuntra fler som har starka åsikter att engagera sig i politiken.

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Lisa!
   Jag tycker att det viktigaste idag är hur vår miljö ser ut nu och i framtiden, och hur vi ska fortsätta att handskas med alla miljögifter, GMO och annat. Därför är det som du säger ytterst viktigt att engagera sig i dessa frågor och, tycker jag, tänka på att rösta för miljön i nästa val om vi ska få till någon ändring.
   Mvh/ Mia

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)