Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Grillad torsk med rabarbersås

ÄNTLIGEN är det sommar på riktigt! Nästa vecka har jag semester! Det ska bli riktigt härligt! Min första vecka kommer jag att tillbringa på Gotland i min husvagn, så jag hoppas att vädret håller i sig!

Potatis, fisk och rabarbersås på ett vitt fat

Foto: Mia Hagenmalm

Så här i sommarvärmen är det gott med något lätt att inta till middag.
Naturligvis ska man försöka använda sig av säsongsodlade grönsaker och frukt, så till min fisk igår blev det en härlig rababersås med ingefära och lime!
Jag använde en grillpanna till fisken, men naturligtvis kan man grilla den på vanlig grill!

Grillad torsk med rabarbersås
2 portioner:
Fisk:

400g torskfilè,
1/2 krm paprikapulver
salt och peppar
 furikake (En blandning med japanska sesamfrön)
          Smör eller olja till grillpannan

Rabarbersås:
1/2 gul lök, ekologisk, finhackad
200 g rabarber, sköljda, ansade och skurna i bitar
1/2 Ekologisk lime, skal och saft
2 cm Ekologisk ingefära, riven
1- 2 msk agavesirap
1/2 tsk rödvinsvinäger
olivolja
salt och några droppar tabasco

Gör så här:
Börja med rabarbersåsen. Den ska vara kall.
Fräs löken försiktigt i olivolja i en kastrull tills den blir genomskinnlig. Blanda ner rabarberbitarna och låt fräsa med en stund. Häll ner limesaft,rivet limeskal, riven ingefära, himalayasalt, vinäger och agavesirap. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och några droppar tabasco.
Salta den tinade eller färska torsken,
Smält smör eller olja i en grillpanna. Lägg på fisken och krydda med paprikakrydda. Grilla/stek på medelvärme ca 5 minuter. Vänd fisken och strö över furikake. Stek/ grilla ca 3-5 minuter tills fisken är genomstekt.

Servera fisken med den kalla rabarbersåsen och potatis. Jag blandade nykokt färskpotatis, en näve babyspenat, 1/2 dl finhackad gräslök med ca 20 g  smör som jag smälte och lät få lite brun färg och kryddade med salt och peppar.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)