Annons
Annons

Svalkande Gazpacho i värmen.

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
11 juli, 2014
Svalkande Gazpacho i värmen.

Igår hade vi 29 grader här i Nynäshamn, och det var svårt att hitta svalka.
Det är ändå superskönt när det är riktigt varmt tycker jag. Äntligen sommar!
Men idag var det mycket svalare igen och det blåser lite bistra vindar. Hoppas att värmen kommer tillbaka!
Jag längar efter salta bad och het sol!

Till frukost i morse blev det bär, jordgubbar och hallon och en chiadrink baserad på en pressad grapefrukt och en matsked chiafrön. Ett ägg slank ner också. Jag tycker att det är så väldigt gott att skiva bär eller frukt och njuta till frukost.

Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

När det är riktigt varmt kan det vara gott med en kall gazpachosoppa Den här är baserad på gurka, paprika och tomat. Svalkande och gott och enkelt att fixa på några minuter.

Kall tomat och gurksoppa i kanna och i glas
Foto: Mia Hagenmalm

Gapazo med gurka och tomat
1/2 gurka, eko, skalad och skuren i bitar
1/2 röd paprika, rensad och i bitar
1 vitlöksklyfta, i bitar
5 -6 mogna tomater, i bitar
2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk paprikapulver
6 droppar tabasco
Herbamare örtsalt och svartpeppar

Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med herbamare örtsalt och svartpeppar. Låt stå i kylen ca 2 timmar. Jag garnerade min soppa med broccoli men det går utmärkt med lök, tomater eller paprika också. God som förrätt eller enkel lunch.

Ha en trevlig helg!

Mia

Annons
Annons