Annons
Annons

Tankar i natten om varför!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
6 augusti, 2014

De tankar man inte hinner bearbeta under dagen, infinner sig ofta på natten. I natt var det en sådan natt! Det var varmt och klibbigt trots att jag ställt en fläkt nära sängen, åskan gick och jag hade jättesvårt att komma till ro.
Mina tankar just nu går omkring släkt och vänner som drabbats av sjukdomen cancer, och det var sådana tankar som pockade på mitt i natten.

Under en period på 4-5 år, har tio personer i min omgivning, både nära, kära och vänner drabbats av cancer i olika former.
Dels känner jag glädje och enorm lättnad över att så många av dem faktiskt är friska och har klarat sin sjukdom och förhoppningar för dem som just nu är under vård, för visst fasiken ska de klara det! Självklart! Men det finns också sorg över den som inte klarade sin sjukdom. Det är hur som helst en en riktig skitsjukdom som skapar mycket lidande för den drabbade och för deras närstående!

Idag får var tredje cancer, men alla drabbas!

Annons

Eller som någon sa: Idag är det inte frågan om VEM som får cancer! Frågan är NÄR man får det! Och vad beror det på? I vissa fall är det ju ärftligt, menvad beror det på när flera av mina vänner som drabbats faktiskt är renlevnadsmänniskor som inte röker, äter bra mat och som tränar och håller igång ändå får det? Det räcker inte att vara sund.

Jag är vare sig forskare eller läkare, men om jag fick ha ett ord med i det hela så tror-vet jag att besprutningar med kemikalier på vår föda, alla utsläpp av gifter i miljön, i vattnet i våra sjöar, i regnet från himlen, i luften vi andas, avgaser från bilar och flygplan, sämre matvanor och förstås missbruk som av tobak, droger och alkohol har en stor bidragande roll/ orsak för den ökade cancern. Kanske har kärnkraftsolyckan i Tjernobyl en bidragande orsak, vad vet man?

Men man måste BÖRJA göra något åt det!
Och är det inte oss själva vi är rädda om kan man ju tänka steget längre. För om jag väljer oekologisk mat, gynnar jag de som använder bekämpningsmedel som sprider sig med vindarna ut i luften, i regndropparna som faller över jorden och i våra vattendrag och som förgiftar miljön. Liksom när jag tvättar mig med hygienartiklar som innehåller parabener och mineraloljor och annat skit är det inte bara mig det drabbar. Det följer med ut i våra vattendrag och vidare ut i naturen.

Jag är inte den som oroar mig över mig själv i onödan. Däremot oroar jag mig för nästkommande generation! Våra barn som ska ta över!

Mia

Annons
Annons