Riktig mat & hälsa

Tankar i natten om varför!

De tankar man inte hinner bearbeta under dagen, infinner sig ofta på natten. I natt var det en sådan natt! Det var varmt och klibbigt trots att jag ställt en fläkt nära sängen, åskan gick och jag hade jättesvårt att komma till ro.
Mina tankar  just nu går omkring släkt och vänner som drabbats av sjukdomen cancer, och det var sådana tankar som pockade på mitt i natten.

Under en period på 4-5 år, har tio personer i min omgivning, både nära, kära och vänner drabbats av cancer i olika former.  
 Dels känner jag  glädje och enorm lättnad över att så många av dem faktiskt är friska och har klarat sin sjukdom och förhoppningar för dem som just nu är under vård, för visst fasiken ska de klara det! Självklart!  Men det finns också sorg över den som inte klarade sin sjukdom. Det är hur som helst en en riktig skitsjukdom som skapar mycket lidande för den drabbade och för deras närstående!

Idag får var tredje cancer, men alla drabbas!
Eller som någon sa: Idag är det inte frågan om VEM som får cancer! Frågan är NÄR man får det! Och vad beror det på? I vissa fall är det ju ärftligt,  menvad beror det på när flera av  mina vänner som drabbats faktiskt är renlevnadsmänniskor som inte röker, äter bra mat och som tränar och håller igång ändå får det? Det räcker inte att vara sund.

Jag är vare sig forskare eller läkare, men om jag fick ha ett ord med i det hela så tror-vet jag att besprutningar med kemikalier på vår föda, alla utsläpp av gifter i miljön, i vattnet i våra sjöar,  i regnet från himlen,  i luften vi andas, avgaser från bilar och flygplan, sämre matvanor och förstås missbruk som av tobak, droger och alkohol har en stor bidragande roll/ orsak för den ökade cancern. Kanske har kärnkraftsolyckan i Tjernobyl en bidragande orsak, vad vet man?

Men man måste BÖRJA göra något åt det!
Och är det inte oss själva vi är rädda om kan man ju tänka steget längre. För om jag väljer oekologisk mat, gynnar jag de som använder bekämpningsmedel som sprider sig med vindarna ut i luften, i regndropparna som faller över jorden och i våra vattendrag och som förgiftar miljön. Liksom när jag tvättar mig med hygienartiklar som innehåller  parabener och mineraloljor och annat skit är det inte bara mig det drabbar. Det följer med ut i våra vattendrag och vidare ut i naturen.

Jag är inte den som oroar mig över mig själv i onödan. Däremot oroar jag mig för nästkommande generation! Våra barn som ska ta över!

 Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]