Riktig mat & hälsa

Fyllda zucchinirullar ala raw food

Zucchinirullar fyllda med cashewröra på ett grått fat

Foto: Mia Hagenmalm

Eftersom att jag just nu försöker bli mer basisk i kroppen tycker jag att det är kul och intressant att utforska och experimentera med raw food och äter mer levande föda. Och det är faktiskt riktigt gott med raw food. Förut har jag mest sneglat på recept eller rätter med raw food och tänkt att detta är ingenting för mig då jag har ett stort behov av att äta varm, lagad mat till både lunch och middag, annars mår jag inte bra. Min kollega som är utbildad och duktig inom Ayurveda säger att det beror på att den som behöver varm mat i kroppen  är mycket Pita i sitt kroppsliga element. Intressant tycker jag! 🙂
Men jag försöker iallafall och byter ut något mål varje dag mot raw, eller kompletterar en annan måltid med det.

Häromdagen gjorde jag ett tillbehör på zucchini och cashewnötsröra som blev mycket gott! Jag gillar lite italienska smaker av tomat och basilika så det fick ingå i röran.Det här kan jag absolut tänka mig  att ha på buffèbordet eller som en spännande förrätt vid tillfälle.
Riktigt gott! Precis som all annan raw food jag smakat.

Zucchinirullar med cashewröra
8-10 st
1 stor zucchini, eko
1 dl cashewnötter, naturella, Eko
20 g soltorkade tomater, Eko
1/2 gul Paprika, Eko
1/2 ekologisk citron, saft av
1/2 tsk sambal oelek
1 msk basilika, Eko

Gör så här:
Hyvla  ca 8 - 10 skivor zucchini tunnt med en osthyvel.

Mixa alla övriga ingredienser i en mixer.
Bre röran på zucchiniskivorna. Rulla ihop och ställ på ett fat. Servera eventuellt med soja .

// Mia

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]