Annons
Annons

Raw kärleksmums med choklad och kokos

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
25 september, 2014
Rawfood kärleksmums med kokos på ett vitt fat
Rawfood kärleksmums med kokos på ett vitt fat
Foto: Mia Hagenmalm

När jag var yngre och barnen var små hade jag ett fasligt bestyr med julen och allting som skulle göras INNAN jul!
Det skulle storstädas,mattor skulle tvättas. gardiner skulle byta, och det trots att man ju faktiskt stökade till en hel del när sen julmaten skulle lagas.Det blir ju matos och kladd i köket. Det hade varit bättre med en storstädning EFTER jul! Sen var det förberedelser runt julmaten med alla inläggningar och alla kakor som skulle bakas. Det var smördegskakor med russin eller korinter, chokladsnittar, kolakakor, pepparkakor, drömmar, havrekakor och så var det kärleksmums som jag gjorde i långpanna. Detta gick förstås i arv av min mor, jag gjorde precis likadant som hon: Förberedde en hel månad innan jul. Sen åt man julmat i tre veckor och slutade inte förrän julskinkan nästan gick ut ur kylen av sig själv. Snacka om matfrossa!

Jag är inte egentligen så mycket för kaffebröd, men sen jag testat rawfood har det blivit att jag ”bakar” mer ofta.
Rawfood är roligt, enkelt och det är faktiskt nyttigt och man kan äta med gott samvete. Som dessa goda raw kärleksmums med raw kakao som är sötade med dadlar. Och helt igenom har jag använt ekologiska ingredienser! Och det bästa är att det går så fort. Dessa kakor slänger du ihop på under tio minuter.

Annons

Kärleksmums ca 12st
2 dl mandelmjöl
18-20 daldar1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
1 krm salt
3 msk kokosolja
1/4-1/2 dl vatten

Kokosflingor

Gör så här:
mina kokoflingor var ganska stora, så jag tog ca 1 dl och körde sönder i mixern. Ställ åt sida. Mixa daddlar tillsammans med mandelmjölet till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och kör till du har en fast, men lite kladdig smet. Blir den för torr, ha i mer vatten.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en form. Strö över kokos. Ställ i frysen en halv timme. Ta ut och skär kakan i fyrkantiga bitar. Förvara i frysen och ta fram en kvart innan servering.

Ha det gott i höstrusket!

// Mia

Annons
Annons