Riktig mat & hälsa

Rawfood pasta med sås på cashewcream och New York-biljetten bokad!

Zucchini med rafoodsås på en gaffel

Foto: Mia Hagenmalm

Vilket härligt väder! Det är den 29/9 och solen värmer fortfarande! Underbart! Vilken härlig sommar och fin höst vi har haft! 🙂

Nu har jag ÄNTLIGEN bokat min biljett till New York!
Det var jättesvårt att hitta en bra resa. Från början hade jag tänkt att boka på mig på mina rumskompisars flighter, men även om resorna var synliga på nätet, så fanns dem inte när jag kom till betalning. Det tog mig nästan en hel dag  innan en superresa till ett bra pris kom upp precis framför mina ögon! Jag tycker inte att det är så kul att resa själv. Inte ut i stora världen iallafall, men nu köpte jag en flight som går direkt till New York från Arlanda. På hemvägen är det endast  en timmes mellanlandning, och det känns sååå skönt!
Ändå är det med en liten orosklump i magen.Jag vet egentligen inte vad jag oroar mig för.  
Min resa  från Hawaii har jag färskt i minnet. Det tog trettio timmar från dörr till dörr! Och det ingick flera mellanlandningar. Jag var helt slut, och när jag får Jet Lag blir jag helt ofokuserad och kan knappt läsa flighttabellerna på flygplatsen.  Jag ser vad det står men kan inte förstå. Jag blir otroligt förvirrad! Och det är nog det som är min orosfaktor. Den oron ska jag försöka tänka bort! Det grejar jag! Det har gått bra alla andra gånger!

 Men nu är min resa bokad! Den 30/10 åker jag ! Så spännande!

Igår var min dotter på fest hos en kompis, så jag passade på att äta rawfood till middag.
Samtidigt gjorde jag långkok  på högrev; kalops! Vilka kontraster! Ena dagen rawfood och andra dagen kalops.
Jag hittade ekologiska grytbitar till ett bra pris, och det här är en rätt som vi äter kanske en gång om året. Mest för min dotters skull kan jag säga. Hon älskar det! Annars äter vi inte rött kött så ofta.

Rawfood-rätten igår, blev en “man tager vad man haver”, 
och  två deciliter av min  cashewcreme-fraiche/som jag gjorde förra veckan, blev en “pastasås” och till det hade jag strimlad zucchini, svamp, tomater och mina egenodlade alpha-alphagroddar. Rätten är alltigenom tilllagad med ekologiska ingredienser.

zucchinistrimlor med rawfood cashewsås blandada med soltorkade tomater och spenat

Foto: Mia Hagenmalm

Zucchinipasta med Cashewcream med tomat och spenat.
2 portioner
2 st  zucchini
2 dl cashew cream fraiche
(eller: 2 dl cashewnötter blötlagda i vatten ca 4 timmar
1 dl vatten, 1 1/2 tsk äpplecidervinäger)
1 tesked näringsjäst, exempelvis B-jäst
3 torkade tomater i bitar
1 näve babyspenat
1 msk rödlök
2 msk basilika, färsk
örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Om du har cashewcream fraischen, mixa alla ingredienser till en sås och smaka av med örtsalt och peppar. Blir den för tjock, spä med lite vatten.

Om du gör med cashewnötter,:
Mixa de bötlagada nötterna med vatten och vinäger. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Jag skalade av det gröna på zucchinin och gjorde avlånga strimlor med en potatisskalare. Lägg upp på tallrik och toppa med cashewsåsen. Serrvera med tomater och sallad. 

Ha en fin dag!

Mia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]

Melonsallad med grillad halluomi på ett vitt fat

Melonsallad med halluomiburgare och avokadoröra

Blogginlägg

Nu är det ju riktigt varmt och skönt och grillen kanske åker fram till helgen, eller någon annan varm mysig dag. Sommaren står inför dörren och man hoppas ju på många dagar med värme och sol. Melon är  riktigt gott och läskande i värmen så därför bjuder jag idag på en melonsallad. Till det har […]

Läkemedlet antabus effektivt mot cancer

Blogginlägg

Min syster har obotlig cancer och jag letar och läser allt jag kommer över om olika behandlingsmetoder och framförallt alternativa då sjukvården inte längre kan hjälpa henne. Jag hittade dock en artikel i läkemedelsvärlden.se i min jakt, där man skriver att det har gjorts en studie på läkemedlet antabus som ju egentligen används för alkoholberoende. […]

Lakritsfuge på ett vitt underlag

Raw glutenfri lakritsfudge. Nyttigare påskgodis

Blogginlägg

Något gott i påsk vill man ju unna sig så här kommer ett recept på ljuvligt god rawfood lakritsfudge utan raffinerat socker och gluten. Jag toppade med citronpulver men det kan man absolut utesluta om man vill. Lakrits är så mycket mer än godis eller som smaksättare i efterrätter eller mat. Lakrits tillskrivs en lång […]

Chiapudding och smoothie i ett glas

Chiapudding med mangosmoothie

Blogginlägg

Visst börjar man ana våren i luften? Det härliga vårljuset, solens värmande strålar och vårlökarna som börjar leta sig upp i rabatterna. Jag har iallafall fått vårkänslor även om det fortfarande är kallt i luften. Det var länge sedan jag gjorde chiapudding och i morse stod jag och velade om jag skulle göra det eller […]

Sparris och nässelpaj med ägg på ett vitt underlag

Glutenfri sparrispaj med nässelost

Blogginlägg

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men ibland hinns det inte  med. Och snö har vi fått i Stockholmstrakten också. Massor! Kan någon tala om för mig om staren kommit än? För enligt gammalt gotländskt folkligt tidsbegrepp ska man räkna sju”star-urar” (bakslag med kalla vindar och snö) från det att första staren kommer, […]