Riktig mat & hälsa

Att sjunga har rena läkemedelseffekten på din hjärna och kropp!

Oiihhh! Det är faktiskt bara tre veckor kvar tills jag sätter mig på flyget till New York!
Tre veckor! Den 1:a November kl 18 går ridån upp för Rönninge Show Chorus i Carnegie Hall!
Den 19/10 har vi genrep i Nacka Aula för dem som inte kan följa med oss till Canegie Hall och se vår unika Broadwayshow! Och shit vad vi sliter, drillar, sjunger, övar, repar! Inte bara tonerna ska sitta! Vi putsar på fraser, på dynamik, på pitsch, på övertoner, på takt på koreografi, om och om igen. Det går STRÅLANDE bra! Nu börjar koreografini nya låten,  sitta hos mig, och då är det extra kul att sjunga! Man bara gör! Flyger! Det är LYCKA!

Jag bara älskar att sjunga! Jag får massor av energi och må-bra-hormoner till hjärnan.
Rena dopaminkicken varje tisdag! Och att sjunga stämvist, att lära sig en stämma, har visat sig vara en komplicerad och väldigt utmanande sak för hjärnan. Nya sinapser bildas av stressen och kan till och med skapa nya hjärnceller. Ju mer vi tränar, desto starkare hjärna. Det säger Gunnar Bjursell, professor vid Karolinska institutet som även säger att musiken kan liknas läkemedelseffekter, lika stark som en orgasm eftersom att sjunga inger en så stark upplevelse.

Att sjunga är som att få massage  inombords då man genom sången använder sig av diafragman.
Hjärta och lungor får jobba   och det frigörs hormoner säger Christina Grape, hälsovetare och sjuksköterska, som gjort studier på sångens effekt av människan.

Så sjung och var glad!!

Fakta: Expressen

Mia


One comment on “Att sjunga har rena läkemedelseffekten på din hjärna och kropp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]