Riktig mat & hälsa

GMO kan orsaka att vi äter mänskliga gener!

Det är alla konsumenters  rätt att få veta vad vår mat innehåller, det finns det lagar om! 
Detsamma gäller förstås hudvård, tvättmedel och så vidare också. Det finns jätte strikta regler för hur man får utrycka sig om till exempel ett kosttillskotts verkan. Man får absolut inte skriva vad som helst. På alla livsmedel och på alla varor vi handlar ska det stå vad varan innehåller till punkt och pricka, och det måste stå med svensk text så att man kan förstå. Men det är ett tydligt undantag när det gäller GMO-genmanipulerade varor! Då behöver det inte stå ett skit. Inte heller VAD maten är besprutad med. Till exempel: Detta kött har badat i klorin, eller denna banan har sprutats med gifter X antal gånger!

Det är så fel! Det är alla människors rätt att få veta vad vi tvättar oss med eller stoppar i munnen. 
Besprutad mat borde märkas GIFTIGT och mat innehållande GMO borde märkas med just GMO!

I Svergie behöver man inte deklarera att en vara är GMO om det är mindre än 0,9% GMO i produkten.
Man behöver heller inte märka en livsmedel som ägg, mjölk eller kött, där djuret har ätit foder med GMO. Inte heller om ett bröd innehåller genmanipulerad jäst, eller om man tillsatt genmanipulerade vitaminer i maten. Det kan ju ställa till det ordentligt för folk. Jag menar, om jag väljer att vara vegetarian och jag äter grönsaker, så vill ju jag veta om grönsakerna innehåller gener från djur. 
Om någon med  allergi mot till exempel fisk eller skaldjur äter något, exempelvis en grönsak som har gener med skaldjur eller fisk, kan det bli allvarliga konsekvenser, så det borde vara alla människors rätt att få veta!

Men fy så himla arg jag blir när jag sätter print på mina ord!
Det är så himla sjukt! Människans sjuka uppfinning och galna påfund! Det kan inte bli bra! Det är inte bra!

Människokroppen  vet inte hur den ska ta hand om genmanipulerad mat.
Bakterier i tarmen kan ta upp gener från grödor som har tillförts bekämpningsmedel, och börja producera bekämpningsmedel i våra kroppar!
Förstår ni vad hemskt! Gener kan alltså göra så att vi själva börjar producera bekämpningsmedel!
Man har gjort studier på djur, och det har visat sig att DNA i maten kan ta sig in i kroppens organ, även till foster!
Och vad händer i våra kroppar, när vi äter okända gener? 

Ethical Study Group On Genetic Modification Programmes And Food,
det staligt tillsatta etiska rådet i England, påstår att det är helt säkert att äta djur som genmanipulerats med mänskliga gener. Men faktum är att när det för tjugo år sedan, bröt ut galna kosjukan (BSE) hade regeringens experter påstått att det var helt säkert att ge korna foder med nedmalda djurkadaver också. men det var det inte! Korna fick galna kosjukan!

Myndigheter hävdar att  ett livsmedel från en genmanipulerad organism anses  kemisk identisk med en icke manipulerad. Därför tycker de att vi inte behöver upplysas om att livsmedlet vi äter är genmanipulerat.

Men om man manipulerar en gen flera hundra gånger i ett laboratorium och genen ursprungligen kommer från exempelvis en ko, så är det en ko, och om vi äter något som tillförts mänskliga gener, så är det människa vi äter, säger Robert Jenkins på Genetics Forum i England.
Eller hur? Och var går då gränsen?Jag vill veta om jag plötsligt är kannibal utan att veta om det!

 Det är omöjligt för forskare att kunna avgöra om ett livsmedel innehåller mänskliga gener eftersom man inte har tillförlitliga tester för det.
För hur ska vi veta om vi äter mat från misslyckade experiment ? Det vet vi inte! Vi vet ingenting om vad för experiment med dessa gener man gör! Och vad händer i våra kroppar! Vilka nya sjukdomar skapar GMO ? 
Är AIDS  resultatet av att militären i USA forskade på biologisk krigsföring med specifika egenskaper att sättas in mot speciella folkslag eller nationer ? Det hävdar ett flertal experter som tror att AIDS är resultatet av denna militära forskning där ett genmanipulerat virus (HIV) spreds via experiment med ett HIV-infekterat vaccin mot hepatit. Detta vaccin prövades på homosexuella män i USA.

Andra orosmoln är ARMEd gens, som man använt till att bland annat genmanipulera tomater med. I USA säljer man dessa tomater som färskvara. ARMED gens är en förkortning på Antibiotic Resistance Markers det vill säga att man använder sig av gener som är resistenta mot antibiotika, till exempel kanamycin eller neomycin. Och tillför man det i grödor, kommer endast de plantor där genmanipulering har lyckats att överleva. Allt annt dör. Dessa antibiotikaressistenta egenskaper överförs lätt mellan olika arter. Och om vi äter sådan antibiotikaressistent mat kan denna egenskap överföras till bakterier i våra kroppar. Det kan göra att om vi får sjukdomar som kräver en antibiotikabehandling, kan vi vara resistenta mot den antibiotikan.

Fakta: Genmanipulation av Bertil Wosk

 


One comment on “GMO kan orsaka att vi äter mänskliga gener!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]