Riktig mat & hälsa

GMO smittar för all framtid!

Jag kan inte låta bli att tjata om GMO, för det är så sjukt! Riktigt sjukt! Och riktigt obehagligt! För vad får vi, den enskilda människan egentligen veta om de experiment med gener man skapar?

I en intervju som jag lyssnade på, i radion för något år sedan, satt en man och uttryckte sig, så förbannat dumt! Han sa att människor var rädda för GMO för att de inte visste vad det var, och att de flesta människor liknade GMO med ett Frankinsteins monster. Men! Ja! Han har rätt! Ju mer jag tänker på det, och ju mer  jag läser  fakta om GMO, så blir jag mer och mer övertygad. GMO är ett monster! Faktiskt! Jag ser det som ett  galet och farligt experiment  med oss människor, djur och flora!

Jag funderar mycket på vad Genmanipulering kan ställa till i vår flora, med mänskligheten, med djuren och vårt klimat. Att hålla på och laborera med gener hit och dit utan att tänka steget längre:  De skiter i det! Genmanipulerande företag som Monsanto vill bara tjäna pengar! De struntar fullständigt i följderna! 
 I vissa fall kan man tycka; Varför i hela fridens namn ska man till exempel intoducera grisar med gener från maneter för att deras trynen ska lysa i mörkret? Till vilken anledning då? Eller varför det Belgiska företaget Plant Genetic System har lagt ner så mycket pengar på att skapat genmanipulerade rapsfrön, när man enligt villkor inte får använda det vare sig i djur- eller människoföda. Men samtidigt behöver de ju faktiskt inte deklarera att de är genmanipulerade. Internationell kontroll motsätts starkt av de genmanipulerande länderna. Ändå skulle det behövas. För vad vet man vad som skapas bakom våra ryggar, eller vad vi äter till middag idag. Och vad för sjukdomar skapas egentligen inte  i laboratorium?

Jag läser vidare om vad Bertil Wosk har skrivit om genmanipulation och baxnar inför tanken och undrar faktiskt  hur fan det egentligen står  till med världen. (Ursäkta svärord)!!

Det finns många risker med genmanipulation. Några exempel är att det rubbar balansen i ekosystemet, nya sjudomar sprids över artgränserna, allergiframkallande tillsätts genom gener  i livsmedel och ökad användning av bekämpningsmedel/växtgifter, vilket är en av de starkaste drivkrafterna bakom genmanipulation.Det finns också stora risker att genmanipulerade organismer överför sin främmande gen till arter via korsbefruktning. Här har man bitit sig ordentligt i rumpan för det innebär att man snart får insekter och ogräs som är resistenta mot bekämpningsmedel och då kräver industrin mer genmanipulation och nya bekämpningsmedel. Det blir en ond cirkel. Och dessa problem finns redan.
Frost hindrar spridning av sjukdomar av infekterade grödor, men när man genmanupelar grödor för att tåla frost, sprider grödorna istället sina sjukdomar.

Vet du vad genetisk ingenjörskonst är?
Det är när man introducerar tillväxthormoner av människa, råtta,  och nötkreatur i gris, får, kyckling, forell och karp.
Man introducerar tillväxthormoner från människa i gris för försöka få fram “supergrisar” samt att öka tillväxten och få ett magrare kött. Och man säger förstås att inte djuren lider av det. Men faktum är att de stackars grisarna drabbas av reumatism, muskelsvaghet, partiell blindhet, magsår och oförmåga att para sig. Och vad händer när vi sen äter dessa med mänskliga gener, manipulerade grisar. Vi är inte avsedda att äta varandra. För äter vi något med mänskliga gener, äter vi ju människa.läs här om GMO och manskliga gener/

Forellhanar har manipulerats med GMO för att  bilda spermier som ger endast honor som avkommor.

Man föder upp kor som man introducerat den mänskliga genen för laktoferrin i det holländska företaget Gene Pharming. Laktoferrin är ett järnbildande protein med bakteriehämmande effekt. Mjölk med detta protein är tänkt att förhindra infektioner i mag-tarmkanalen.

Tobak har manipulerast med malariabakterier i avsikt att på så sätt vaccionera folk. Men! Får man inte avgöra om man vill bli vaccinerad själv, eller inte.

För att tillverka skottsäkra västar har man tillsatt spindelgener till get
för att getmjölk ska producera spindelprotein??? Rena lekstugan!
I grisar har man introducerat kogener för att grisarna ska få kohud.
För att tomater och jordgubbar ska tåla frost har man tillsatt gener från djuphavsfiskar. 
Och gener som får potatis att lysa? när man ska vattna dem i mörkret?? Kan man inte tända en lampa istället ?
Mänskliga gener introduceras  i majs för att producera spermiedödande ämnen. 

Det finns flera skäl att undvika GMO
Gmo är skadligt
GMO smittar för ALL framtid
GMO skadar miljön
GMO ökar användning av bekämpningsmedel
GMO ger farliga bieffekter
OMSORG OM KOMMANDE GENERATIONER

Fakta: Genmanipulering av Bertil Wosk


2 comments on “GMO smittar för all framtid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]

Melonsallad med grillad halluomi på ett vitt fat

Melonsallad med halluomiburgare och avokadoröra

Blogginlägg

Nu är det ju riktigt varmt och skönt och grillen kanske åker fram till helgen, eller någon annan varm mysig dag. Sommaren står inför dörren och man hoppas ju på många dagar med värme och sol. Melon är  riktigt gott och läskande i värmen så därför bjuder jag idag på en melonsallad. Till det har […]

Läkemedlet antabus effektivt mot cancer

Blogginlägg

Min syster har obotlig cancer och jag letar och läser allt jag kommer över om olika behandlingsmetoder och framförallt alternativa då sjukvården inte längre kan hjälpa henne. Jag hittade dock en artikel i läkemedelsvärlden.se i min jakt, där man skriver att det har gjorts en studie på läkemedlet antabus som ju egentligen används för alkoholberoende. […]

Lakritsfuge på ett vitt underlag

Raw glutenfri lakritsfudge. Nyttigare påskgodis

Blogginlägg

Något gott i påsk vill man ju unna sig så här kommer ett recept på ljuvligt god rawfood lakritsfudge utan raffinerat socker och gluten. Jag toppade med citronpulver men det kan man absolut utesluta om man vill. Lakrits är så mycket mer än godis eller som smaksättare i efterrätter eller mat. Lakrits tillskrivs en lång […]

Chiapudding och smoothie i ett glas

Chiapudding med mangosmoothie

Blogginlägg

Visst börjar man ana våren i luften? Det härliga vårljuset, solens värmande strålar och vårlökarna som börjar leta sig upp i rabatterna. Jag har iallafall fått vårkänslor även om det fortfarande är kallt i luften. Det var länge sedan jag gjorde chiapudding och i morse stod jag och velade om jag skulle göra det eller […]

Sparris och nässelpaj med ägg på ett vitt underlag

Glutenfri sparrispaj med nässelost

Blogginlägg

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men ibland hinns det inte  med. Och snö har vi fått i Stockholmstrakten också. Massor! Kan någon tala om för mig om staren kommit än? För enligt gammalt gotländskt folkligt tidsbegrepp ska man räkna sju”star-urar” (bakslag med kalla vindar och snö) från det att första staren kommer, […]