Annons
Annons

GMO smittar för all framtid!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
20 oktober, 2014

Jag kan inte låta bli att tjata om GMO, för det är så sjukt! Riktigt sjukt! Och riktigt obehagligt! För vad får vi, den enskilda människan egentligen veta om de experiment med gener man skapar?

I en intervju som jag lyssnade på, i radion för något år sedan, satt en man och uttryckte sig, så förbannat dumt! Han sa att människor var rädda för GMO för att de inte visste vad det var, och att de flesta människor liknade GMO med ett Frankinsteins monster. Men! Ja! Han har rätt! Ju mer jag tänker på det, och ju mer jag läser fakta om GMO, så blir jag mer och mer övertygad. GMO är ett monster! Faktiskt! Jag ser det som ett galet och farligt experiment med oss människor, djur och flora!

Jag funderar mycket på vad Genmanipulering kan ställa till i vår flora, med mänskligheten, med djuren och vårt klimat. Att hålla på och laborera med gener hit och dit utan att tänka steget längre: De skiter i det! Genmanipulerande företag som Monsanto vill bara tjäna pengar! De struntar fullständigt i följderna!
I vissa fall kan man tycka; Varför i hela fridens namn ska man till exempel intoducera grisar med gener från maneter för att deras trynen ska lysa i mörkret? Till vilken anledning då? Eller varför det Belgiska företaget Plant Genetic System har lagt ner så mycket pengar på att skapat genmanipulerade rapsfrön, när man enligt villkor inte får använda det vare sig i djur- eller människoföda. Men samtidigt behöver de ju faktiskt inte deklarera att de är genmanipulerade. Internationell kontroll motsätts starkt av de genmanipulerande länderna. Ändå skulle det behövas. För vad vet man vad som skapas bakom våra ryggar, eller vad vi äter till middag idag. Och vad för sjukdomar skapas egentligen inte i laboratorium?

Annons

Jag läser vidare om vad Bertil Wosk har skrivit om genmanipulation och baxnar inför tanken och undrar faktiskt hur fan det egentligen står till med världen. (Ursäkta svärord)!!

Det finns många risker med genmanipulation. Några exempel är att det rubbar balansen i ekosystemet, nya sjudomar sprids över artgränserna, allergiframkallande tillsätts genom gener i livsmedel och ökad användning av bekämpningsmedel/växtgifter, vilket är en av de starkaste drivkrafterna bakom genmanipulation.Det finns också stora risker att genmanipulerade organismer överför sin främmande gen till arter via korsbefruktning. Här har man bitit sig ordentligt i rumpan för det innebär att man snart får insekter och ogräs som är resistenta mot bekämpningsmedel och då kräver industrin mer genmanipulation och nya bekämpningsmedel. Det blir en ond cirkel. Och dessa problem finns redan.
Frost hindrar spridning av sjukdomar av infekterade grödor, men när man genmanupelar grödor för att tåla frost, sprider grödorna istället sina sjukdomar.

Vet du vad genetisk ingenjörskonst är?
Det är när man introducerar tillväxthormoner av människa, råtta, och nötkreatur i gris, får, kyckling, forell och karp.
Man introducerar tillväxthormoner från människa i gris för försöka få fram ”supergrisar” samt att öka tillväxten och få ett magrare kött. Och man säger förstås att inte djuren lider av det. Men faktum är att de stackars grisarna drabbas av reumatism, muskelsvaghet, partiell blindhet, magsår och oförmåga att para sig. Och vad händer när vi sen äter dessa med mänskliga gener, manipulerade grisar. Vi är inte avsedda att äta varandra. För äter vi något med mänskliga gener, äter vi ju människa.läs här om GMO och manskliga gener/

Forellhanar har manipulerats med GMO för att bilda spermier som ger endast honor som avkommor.

Man föder upp kor som man introducerat den mänskliga genen för laktoferrin i det holländska företaget Gene Pharming. Laktoferrin är ett järnbildande protein med bakteriehämmande effekt. Mjölk med detta protein är tänkt att förhindra infektioner i mag-tarmkanalen.

Tobak har manipulerast med malariabakterier i avsikt att på så sätt vaccionera folk. Men! Får man inte avgöra om man vill bli vaccinerad själv, eller inte.

För att tillverka skottsäkra västar har man tillsatt spindelgener till get
för att getmjölk ska producera spindelprotein??? Rena lekstugan!
I grisar har man introducerat kogener för att grisarna ska få kohud.
För att tomater och jordgubbar ska tåla frost har man tillsatt gener från djuphavsfiskar.
Och gener som får potatis att lysa? när man ska vattna dem i mörkret?? Kan man inte tända en lampa istället ?
Mänskliga gener introduceras i majs för att producera spermiedödande ämnen.

Det finns flera skäl att undvika GMO
Gmo är skadligt
GMO smittar för ALL framtid
GMO skadar miljön
GMO ökar användning av bekämpningsmedel
GMO ger farliga bieffekter
OMSORG OM KOMMANDE GENERATIONER

Fakta: Genmanipulering av Bertil Wosk

Annons
Annons