Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Små omeletter med ost och grapefrukt till frukost

Små omeletter fyllda med ost, tomat och ruccola på en bädd av ruccolasallad på ett grått fat

Foto: Mia Hagenmalm

Visst är det trist att äta samma gamla frukost alla dagar i veckan
Jag äter nästan alltid någon form av ägg, gärna som en omelett eftersom att jag håller mig mätt fram till lunch av en proteinrik frukost! Men faktum är att man ju faktiskt äter med ögat också, så jag tycker att det blir mycket roligare om man varierar den där omeletten i form och innnehåll.

Omelett med grönsaker i närbild

Foto: Mia Hagenmalm

Jag hittade ekologisk grapefrukt i grönsaksdisken härom dagen och det är något jag verkligen kan frossa i den här tiden på året!

Grapefruktklyftor i en glassskål

Foto: Mia Hagenmalm

Grapefrukt skördas i Florida mellan november och april och just grape från Florida smakar extra gott, inte så beskt och är mycket saftig. Det beror på att den odlas i sandjord. Grapefrukt är smockfull av bra vitaminer och kalium! Du får till exempel i dig dagsbehovet av C-vitamin i en halv grapefrukt och grape är även rik på fibrer som ger dig en längre mättnadskänsla. 
Det är riktigt bra att äta grape som ett mellanmål eller som en energikick efter träning. Frukten är också super för ditt immunförsvar och har en positiv inverkan på  huden och skelettet. Dessutom är grapefrukt väldigt basisk och jättebra för syra/basbalansen i kroppen, och bra att kontra med när man äter till exempel ägg som är försurande för kroppen.
Grapefrukt ska man med fördel förvara i kylskåpet då den håller sig mycket bättre där.

Plättomeletter
1 portion
Sätt ugnen på 175 grader.
2 ägg, EKO
2-3 coctalitomater, EKO
en nypa ruccolasallad, EKO
3-4 msk riven ost
Herbamare örtkrydda

Gör så här:
Vispa  äggen med osten till en smet. Skölj grönsakerna och skär i mindre bitar. Tillsätt grönsakerna i smeten. Krydda! Häll upp i fyra stycken muffinsformar. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills äggsmeten stannat. Har du plättjärn kan du steka omeletterna istället.
Servera med grön sallad och grapefruktklyftor.

Ha en bra dag//

Mia


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)