Annons
Annons

Omelettrullar till frukost eller picknick

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
14 mars, 2015
Fyllad omelettrullar på ett vitt fat, toppade med grön sallad
Fyllad omelettrullar på ett vitt fat, toppade med grön sallad
Foto: Mia Hagenmalm

Jag har nog sagt det förut! Min frukost är helig!
Alltså, att i lugn och ro få sitta länge vid frukostbordet och äta en näringsrik frukost! Frukosten är A och O för hur jag kommer att må under fortsättningen av dagen.
Jag ser alltid till att ha proteiner med i varje måltid. Proteiner ger en längre mättnadskänsla och man står sig mycket bättre fram till lunch. Dessutom får jag massor av energi. Ingenting i min frukost får innehålla socker som av snabba kolhydrater, för då går dagen helt fel. Jag blir otroligt trött och hängig om jag fuskar.
Denna härligt soliga lördagsmorgon gjorde jag omelettrullar för att variera mig lite.
Man kan ju egentligen fylla dessa rullar med vad som helst! Till exempel lax för att göra dem lyxigare, eller skinka om man vill det. Jag tog vad jag hade hemma och fyllde mina med, men grunden/ smeten kan du använda och variera i det oändliga.

Annons

Ät dem till frukost eller ha med dem ut på picknick! Välj själv!
Min creame fraiche är av syrad sojagrädde, men naturligtvis tar du vad du vill. Eftersom att ägg är försurande för kroppen hade jag några matskedar syrade grönsaker-kimchi, och grön sallad som tillbehör samt en halv grapefrukt som ”efterrätt”.

Omelettrullar med fyllning
2 portioner
4 ägg
4 msk vatten
1 dl creme fraiche (syrad sojagrädde)
1 dl riven ost
1/2 dl hackad persilja
Örtsalt och vitpeppar

Gör så här:
Knäck ett ägg i taget i en skål och rör ut med 1 matsked vatten. Krydda med örtkrydda. Stek äggsmeten, alltså ett ägg i taget, till fyra stycken pannkakor. Lägg upp på fat och låt svalna. Rör ihop creme fraiche med ost och persilja. Smaka av med örtsalt och ett uns vitpeppar. Bre blandningen över hela omelettpannkakan och rulla ihop den. Servera med grön sallad, kanske mjölksyrade grönsaker och en frukt.

Ha en härlig helg!

Mia

Annons
Annons