Riktig mat & hälsa

Gojiomelett med chia och örter och basisk smoothie

Omelett med chia och gojibär samt sallad med avocado och morötter på ett vitt fat

Foto: Mia Hagenmalm

Jag känner mig arg idag! Det beror på medias sågande av kosttillskott, ekologisk mat, vaccinationsfrågor och så vidare!
Egentligen hade ett inlägg om det varit på plats idag, men jag låter bli! Idag i allafall! Tror jag!

Omelett med gojibär och örter, chia på en gaffel

Foto: Mia Hagenmalm

Så nu tänker jag bara dela med mig av min frukost i morse vilken kändes väldigt lyxig så här på en vardag! 
Jag älskar frukost och idag fick jag trösta mig med något riktigt extra ordinarie nyttigt och ekologiskt för att motgå dessa puckon i media. Undrar om de stod bakom dörren när Gud delade ut förståndet förresten.

I morse blev det en lyxig omelett med nyttiga örter och nyttiga gojibär samt en basisk smoothie som är supernyttig för kroppen!

Tips:Jag hade en del bananer som var  övermogna. Jag brukar skiva bananerna och frysa in. Jättebra att ha till smoothie. Så släng inte!

Mogna bruna bananer på ett vitt fat

Foto: Mia Hagenmalm

Man ska försöka att hålla kroppen så basisk som möjligt för att hindra sjukdomar att få fäste. Alla ingredienser i min frukost är förresten ekologiska, eftersom att jag vill äta nyttig mat som gynnar min kropp!

Gojiomelett med örter:
1 portion:
2 ägg
1 msk kokosmjölk
1 msk chiafrön
2 msk persilja
3 msk gojibär
0,25 dl riven parmesanost
Örtsalt

Gör så här:
knäck äggen i en skål. Blanda ner kokosmjölk och chiafrön samt örtsalt efter smak. Låt stå och svälla i ca 15 minuter. Stek i kokosfett eller smör. Strax innan omeletten har stannat, strö över persilja och gojibär. Låt steka en stund till. Strö över parmesanost och vik ihop omeletten. Servera med nyttig avocado vilket ger dig bra fettsyror och mättnadskänsla fram till lunch.

Smoothie med hallon och blåbär i ett glas

Foto: Mia Hagenmalm

Basisk bärsmoothie med vetegräs
2 dl mandelmjölk
1 banan
1 dl trädgårdsbär
1 msk vetegräs

Bär till topping
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en len smoothie. Toppa med bär! Njut

Ha en trevlig helg!

// Mia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]

Melonsallad med grillad halluomi på ett vitt fat

Melonsallad med halluomiburgare och avokadoröra

Blogginlägg

Nu är det ju riktigt varmt och skönt och grillen kanske åker fram till helgen, eller någon annan varm mysig dag. Sommaren står inför dörren och man hoppas ju på många dagar med värme och sol. Melon är  riktigt gott och läskande i värmen så därför bjuder jag idag på en melonsallad. Till det har […]

Läkemedlet antabus effektivt mot cancer

Blogginlägg

Min syster har obotlig cancer och jag letar och läser allt jag kommer över om olika behandlingsmetoder och framförallt alternativa då sjukvården inte längre kan hjälpa henne. Jag hittade dock en artikel i läkemedelsvärlden.se i min jakt, där man skriver att det har gjorts en studie på läkemedlet antabus som ju egentligen används för alkoholberoende. […]

Lakritsfuge på ett vitt underlag

Raw glutenfri lakritsfudge. Nyttigare påskgodis

Blogginlägg

Något gott i påsk vill man ju unna sig så här kommer ett recept på ljuvligt god rawfood lakritsfudge utan raffinerat socker och gluten. Jag toppade med citronpulver men det kan man absolut utesluta om man vill. Lakrits är så mycket mer än godis eller som smaksättare i efterrätter eller mat. Lakrits tillskrivs en lång […]

Chiapudding och smoothie i ett glas

Chiapudding med mangosmoothie

Blogginlägg

Visst börjar man ana våren i luften? Det härliga vårljuset, solens värmande strålar och vårlökarna som börjar leta sig upp i rabatterna. Jag har iallafall fått vårkänslor även om det fortfarande är kallt i luften. Det var länge sedan jag gjorde chiapudding och i morse stod jag och velade om jag skulle göra det eller […]

Sparris och nässelpaj med ägg på ett vitt underlag

Glutenfri sparrispaj med nässelost

Blogginlägg

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men ibland hinns det inte  med. Och snö har vi fått i Stockholmstrakten också. Massor! Kan någon tala om för mig om staren kommit än? För enligt gammalt gotländskt folkligt tidsbegrepp ska man räkna sju”star-urar” (bakslag med kalla vindar och snö) från det att första staren kommer, […]

Vårrullar och dipssås på ett smörpapper

Vegetariska vårrullar. Tips på nyttigare picknick

Blogginlägg

Snart startar sportlovet ute i landet. Förhoppningsvis ägnar barnen sitt sportlov till inom – och utomhusaktiviteter där man rör på sig och får frisk luft! För idag är det  väldigt många barn som blir sittandes hemma och spelar spel eller chattar i paddan, datorn eller mobilen istället för att ta sig för något. Min egen […]

Brysselkål i apelsinsås på en vit tallrik

Apelsinkokt brysselkål med chili och vitlök

Blogginlägg

Egentligen ska man frossa i kål av olika sorter. Det är otroligt nyttigt. De svavelaktiga ämnena- glukosinolaterna som finns i kål, tycks fungera nästan som tumörhämmande läkemedel. Dessutom gynnar kål de nyttiga bakterierna i tarmfloran då de är rika på fibrer. Kål har även en antiinflammatorisk effekt. Brysselkål eller rosenkål som den också kallas är […]