Annons
Annons

Nyttigare tårta, lakritspannacotta och annat gott!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
2 april, 2015
Kall lax och räktårta på ett bord

Jag tycker att man måste ha lite ”gofika” att bjuda gästerna eller sig själv på när det ändå är en högtid som påsk!
Nu kunde jag inte låta bli att inflika med en lax-och räktårta mitt upp i alltihopa, men den går inte av för hackor, så den får ta plats bland de andra lite sötare godsakerna.

Jag använder aldrig socker eller vetemjöl i mina bakverk, men de blir supergoda ändå! Testa vet ja!

Chokladmoussetårtan
på en botten av mandel… jag säger bara mums!
Lakritspannacotta är en favorit bland pannacotta och dessa små rawfood-bakelser är som sända från universum! Gudomligt goda med andra ord! 🙂 Jag toppade mina med vinbär men du kan använda de bär du gillar !

Annons

En munsbit, rawfood med choklad och apelsin till kaffet, fixar du ihop på under tio minuter. Cacoanibsen ger lite krispighet åt dessa Apelsin och chokladbollar!
Är man ett större sällskap kanske man vill satsa på att göra en rawfoodkaka.
Denna blåbärskaka är både vacker (kolla den blå färgen från blåbär) och helt naturlig bakad utan socker eller vete, sötad med dadlar och smakar underbart!

På återseende! 🙂

Mia

 

Kall lax och räktårta/

Kall lax och räktårta på ett bord
Foto: Mia Hagenmalm

 

Nyttigare-lakritspannacotta/

Lakritspannacotta med hallon på en bricka
Foto: Jennifer Lundberg

 

 

-Chokladmoussetårta/

En chokladmoussetårta med en liten marsipankyckling på
Foto: Mia Hagenmalm

Underbara raw bakelser med mandel och-vinbär/

Raw bakelser med cashewgrädde toppade med röda vinbär
Foto: Mia Hagenmalm

Raw apelsin och chokladbollar/

Apelsin och chokladbollar på ett glasfat
Foto: Mia Hagenmalm

Rawfood blåbarskaka/

En Rawfood blåbärstårta på ett blått fat
Foto: Mia Hagenmalm
Annons
Annons