Annons
Annons

Grön raw limeglass

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
1 juni, 2015
Grön Limeglass gjord på ärtor och banan toppad med hallon i två glasskålar

Första sommardagen, den 1:a juni 2015 och det känns mer som en höstdag i början av oktober än sommar. Regn och storm ger kalla vindar och jag har fortfarande dunjackan på för att inte frysa. Hoppas att det vänder och blir varmt snart. Härlig värme och soliga dagar är vad jag väntar på!

Trots att vädret envisas med att hålla kvar vid snålblåsten vill jag ändå fresta med en härligt limegrön nyttig raw glass!
Ni måste ju hålla med om att den ser riktigt god ut?! Och god är den! Färgen kommer faktiskt från gröna ärtor, men av dem känner man inte ett spår av smak när glassen är klar. Och så är det en riktigt nyttig glass.
Gröna ärtor är proteinrika och innehåller alla B-vitaminer kroppen behöver förutom B-12. De är rika på C-vitamin och zink, vilket stärker ditt immunförsvar, men även järn , magnesium och kalium. Ärtor är även rik på en stor mängd av antioxidanten karoten Den innehåller även vitamin K som är viktig för uppbyggnad av skelettet.
Dessutom är den rik på folat och matsmältningsfrämjande kostfibrer som håller igång magen och ger en längre mättnadskänsla trots att de är fettsnåla.
Att äta gröna ärtor håller också blodsockerbalansen på en bra nivå, och man slipper sötsuget efter maten.

Annons

Så ät ärtor! Det mår du himla bra utav.

Vill man inte göra glassen just nu, kan man ju vänta tills värmen kommer. 🙂 Men den är hur enkel som helst att mixa ihop, och helt ljuvligt god! Ät den som ett nyttigt mellanmål, eller som en efterrätt.

Grön raw limeglass
2 portioner
2 frysta bananer, skivade, eko
100 g gröna frysta ärtor, eko
1/2 ekologisk lime, saften av
2 krm ekologiskt lakritspulver
1 knippe ekologisk mynta eller 2 droppar eterisk ekologisk pepparmintolja -om man vill
ev. vatten
ev agavesirap om du behöver mer sötning

Gör så här:
Lägg alltsammans i en mixer och kör till en slät härligt grön glassmet! Blir den för svår att mixa, ha i lite vatten. Smaka av om du behöver mer sötning.
Jag toppade med smulor av frysta hallon.

Ha det bäst! 🙂 Mia

Recept är insperat av Leila Lindholm

Annons
Annons