Riktig mat & hälsa
Grön Limeglass gjord på ärtor och banan toppad med hallon i två glasskålar

Grön raw limeglass

Första sommardagen, den 1:a juni 2015 och det känns mer som en höstdag i början av oktober än sommar. Regn och storm ger kalla vindar och jag har fortfarande dunjackan på för att inte frysa. Hoppas att det vänder och blir varmt snart. Härlig värme och soliga dagar är vad jag väntar på!

Trots att vädret envisas med att hålla kvar vid snålblåsten vill jag ändå fresta med en härligt limegrön nyttig raw glass!
Ni måste ju hålla med om att den ser riktigt god ut?! Och god är den! Färgen kommer faktiskt från gröna ärtor, men av dem känner man inte ett spår av smak när glassen är klar. Och så är det en riktigt nyttig glass.
Gröna ärtor är proteinrika och innehåller alla B-vitaminer kroppen behöver förutom B-12. De är rika på C-vitamin och zink, vilket stärker ditt immunförsvar, men även järn , magnesium och kalium. Ärtor är även rik på en stor mängd av antioxidanten karoten Den innehåller även vitamin K som är viktig för uppbyggnad av skelettet.
Dessutom är den rik på folat och matsmältningsfrämjande kostfibrer som håller igång magen och ger en längre mättnadskänsla trots att de är fettsnåla.
Att äta gröna ärtor håller också blodsockerbalansen på en bra nivå, och man slipper sötsuget efter maten.
Så ät ärtor! Det mår du himla bra utav.

Vill man inte göra glassen just nu, kan man ju vänta tills värmen kommer. 🙂 Men den är hur enkel som helst att mixa ihop, och helt ljuvligt god! Ät den som ett nyttigt mellanmål, eller som en efterrätt.

Grön raw limeglass
2 portioner
2 frysta bananer, skivade, eko
100 g gröna frysta ärtor, eko
1/2 ekologisk lime, saften av
2 krm  ekologiskt lakritspulver
1 knippe  ekologisk mynta eller 2 droppar eterisk ekologisk pepparmintolja -om man vill
ev. vatten
ev agavesirap om du behöver mer sötning

Gör så här:
Lägg alltsammans i en mixer och kör till en slät härligt grön glassmet! Blir den för svår att mixa, ha i lite vatten. Smaka av om du behöver mer sötning.
Jag toppade med smulor av frysta hallon.

Ha det bäst! 🙂 Mia

Recept är insperat av Leila Lindholm


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]

Melonsallad med grillad halluomi på ett vitt fat

Melonsallad med halluomiburgare och avokadoröra

Blogginlägg

Nu är det ju riktigt varmt och skönt och grillen kanske åker fram till helgen, eller någon annan varm mysig dag. Sommaren står inför dörren och man hoppas ju på många dagar med värme och sol. Melon är  riktigt gott och läskande i värmen så därför bjuder jag idag på en melonsallad. Till det har […]

Läkemedlet antabus effektivt mot cancer

Blogginlägg

Min syster har obotlig cancer och jag letar och läser allt jag kommer över om olika behandlingsmetoder och framförallt alternativa då sjukvården inte längre kan hjälpa henne. Jag hittade dock en artikel i läkemedelsvärlden.se i min jakt, där man skriver att det har gjorts en studie på läkemedlet antabus som ju egentligen används för alkoholberoende. […]

Lakritsfuge på ett vitt underlag

Raw glutenfri lakritsfudge. Nyttigare påskgodis

Blogginlägg

Något gott i påsk vill man ju unna sig så här kommer ett recept på ljuvligt god rawfood lakritsfudge utan raffinerat socker och gluten. Jag toppade med citronpulver men det kan man absolut utesluta om man vill. Lakrits är så mycket mer än godis eller som smaksättare i efterrätter eller mat. Lakrits tillskrivs en lång […]

Chiapudding och smoothie i ett glas

Chiapudding med mangosmoothie

Blogginlägg

Visst börjar man ana våren i luften? Det härliga vårljuset, solens värmande strålar och vårlökarna som börjar leta sig upp i rabatterna. Jag har iallafall fått vårkänslor även om det fortfarande är kallt i luften. Det var länge sedan jag gjorde chiapudding och i morse stod jag och velade om jag skulle göra det eller […]

Sparris och nässelpaj med ägg på ett vitt underlag

Glutenfri sparrispaj med nässelost

Blogginlägg

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men ibland hinns det inte  med. Och snö har vi fått i Stockholmstrakten också. Massor! Kan någon tala om för mig om staren kommit än? För enligt gammalt gotländskt folkligt tidsbegrepp ska man räkna sju”star-urar” (bakslag med kalla vindar och snö) från det att första staren kommer, […]

Vårrullar och dipssås på ett smörpapper

Vegetariska vårrullar. Tips på nyttigare picknick

Blogginlägg

Snart startar sportlovet ute i landet. Förhoppningsvis ägnar barnen sitt sportlov till inom – och utomhusaktiviteter där man rör på sig och får frisk luft! För idag är det  väldigt många barn som blir sittandes hemma och spelar spel eller chattar i paddan, datorn eller mobilen istället för att ta sig för något. Min egen […]

Brysselkål i apelsinsås på en vit tallrik

Apelsinkokt brysselkål med chili och vitlök

Blogginlägg

Egentligen ska man frossa i kål av olika sorter. Det är otroligt nyttigt. De svavelaktiga ämnena- glukosinolaterna som finns i kål, tycks fungera nästan som tumörhämmande läkemedel. Dessutom gynnar kål de nyttiga bakterierna i tarmfloran då de är rika på fibrer. Kål har även en antiinflammatorisk effekt. Brysselkål eller rosenkål som den också kallas är […]