Annons
Annons

Raw Chunky Monkey Ice Cream

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
10 juni, 2015
Glass i en skål

Idag blev det stressigt på morgonen. Jag kom i säng sent i går kväll och idag var det skolavslutning.
Jag försov mig trots att dottern vaknat klockan fem för att locka hår och få till den där extra looken med smink som mineralpuder, high lighter och vad det nu kan vara. Hon var så upptagen med sitt att hon inte tänkte på att väcka mig.
Inte visste jag någon tid heller trots att jag frågat henne flera gånger, och när jag gick ut på skolans hemsida, fanns bara information från tidigare år. Jag chansade ändå på att vara i skolan klockan åtta och det visade sig vara riktigt. Skolan bjöd på en riktigt mysig avslutning och sen åkte vi hem för att fika.

Jag gjorde glutenfria pannkakakor, faktiskt helt veganska då kylskåpet var ganska tomt på både det ena och det andra, bland annat ägg. Det blev riktigt goda pannkakor. Har gjort dem förr, då som semla, så länkar till dem här:glutenfri strutsemla/

Men det var ju glassen som jag gjorde till denna pannkaka som jag ville bjuda recept på.

Annons

Chunky Monkey Ice Cream. Här skapar några få ingredienser en smaksensation. Man kan knappt ana att glassen består av endast banan, kakao, dadlar och nötter! Mixa ihop ingredienserna och glassen är klar! Snabbt och enkelt utan krussiduller. Helt galet, ljuvligt gott! Och nyttigt! Så denna glass kan man äta med gott samvete! Dadlarna i glassen ger den där smaken som förnimmer om kola.
Jag hade även i en halv matsked mesquitepulver som har en smak åt det karamelliga hållet. Mums!

Mesquite som kommer från mesquiteträdets frökapslar har ett lågt GI och är oerhört rik på protein och fibrer vilket håller blodsockernivåerna på en jämn nivå. Dessutom innehåller det mängder av vitaminer och mineraler.Mesquiteträdet som också kallas livets träd har sedan flera hundra år tillbaka i tiden utgjort ett av de viktigaste födoämnerna för det amerikanska indianfolket. Frökapslarna innehåller ämnen som hjälper kroppen att bilda serotenin, ett hormon som gör att vi mår bra, blir piggare och gladare. Mesquite har även antiseptiska egenskaper och har traditionellt använts för att bota allt från solsveda till halsont. Ett superpulver med andra ord! 🙂

Alla ingredienser i glassen är ekologiska.

 

Chunky Monkey Ice Cream
2 portioner
2 skivade, frysta bananer
6 st medjooldadlar
90 g hasselnötskärnor, rostade
1 msk raw kakao
0,5 msk mesquitepulver

Mixa ihop och servera genast!

ha det fint!/ Mia

Annons
Annons