Annons
Annons

Därför behöver din kropp livsviktiga enzymer

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
23 oktober, 2015
Bild på enzymer

Eftersom att jag har haft så mycket problem med min mage genom åren äter jag tillskott av enzymer. Nu har jag hittat en riktigt bra produkt! RegulatPro Bio.
RegulatPro Bio innehåller ett mångfald av enzymer, baserad på en fermiterad susention bestående av ekologiskt odlade grönsaker, frukt, nötter och kryddor. Kaskadfermitering är en process som efterliknar den mänskliga kroppens matsmältningsprocess och kroppen kan tillgodogöra sig enzymerna omedelbart.

Levande kaskadfermentation är en unik patenterad metod för att på ett naturligt sätt skapa biologiskt aktiva element som liknar de som ingår i kroppens egna naturliga kaskadfermentation.
Min mage och hela jag mår helt fantastiskt bra av detta och matsmältningen funkar igen. Dessutom känner jag mig mycket piggare och mindre trött.

I dagens samhälle får vi i oss mängder av främmande ämnen som är skadliga för våra kroppar.

Annons

För att hjälpa kroppen på traven att göra sig av med dessa skadliga ämnen behöver kroppen näring och syre. Ju mer vi utsätts för kemikalier och föroreningar, ju mer näring och syre behöver kroppen.
Därför är det superviktigt att äta en bra näringsrik och nyttig kost och att välja ekologiska råvaror.

 

Vi männskor består av upp till 100 miljarer celler och kroppen utgör över 200 miljoner kemiska processer varje dag. Varje process kontrolleras och regleras av ett enzym som kroppen har tillverkat för enbart den processen.

Enzymer behövs för att vi ska kunna tillgodogöra oss näring ifrån kosten och är superviktigt för processen av liv! Utan enzymer inget liv!
Hormoner, mineralämnen och vitaminer kan inte vara versamma utan enzymer.
Kroppens tillverkning av enzymer avtar med stigande ålder, vid sjukdom och vid intag av näringsfattig föda som snabbmat och färdigmat liksom när man tillagar och värmer föda. Enzymer dör nämligen vid 42-48 grader. Därför är det viktigt att det ingår rikligt med råkost- levande föda i vårt intag.

Våra organ, celler och vävnader behöver enzymer för att kunna fungera fullt ut. Har man låga enzymnivåer kan det leda till att man får cell- och vävnadsskador eftersom att alla levande celler ( kroppen celler innehåller tusentals enzymer) innehåller enzymer. Brist på enzymer i cellerna kan orsaka allvarliga sjukdomar senare i livet. Symtom på att man har en låg enzymnivå (LEN) kan vara trötthet, slöhet, dåligt immunförsvar, matsmältningsproblem och hudproblem.

Enzymer motverkar sjukdomar som cancer, inflammationer och alzeimers sjukdom.

Kroppen tillverkar enzymer hela tiden. Enzymer dör också efter att ha fullgjort sin uppgift.

Man brukar dela in enzymer i tre stycken huvudgrupper.

. Ämnesomsättningsenzymer
. Matsmältningsenzymer
. Matenzymer

Enzymer är beroende av olika näringsämnen i kosten.
Många enzymer är proteiner/äggviteämnen som sätter igång kemiska reaktioner i kroppen och omvandlar proteiner från föda till aminosyror. Kroppen använder aminosyror för att transportera enzymer till de olika kroppsfunktionerna.Vissa aminosyror som exempelvis tyrosin räknas som enzymer.

Andra enzymer behöver hjälpämnen eller coenzymer för att kunna fungera. Organiska Coenzymer utgörs i många falla av vitaminer, då främs B-vitaminer medan oorganiska coenzymer utgörs av olika mineraler som exempelvis zink, koppar, magnesium och mangan. Coenzymer kopplas till enzymernas aktiva ytor för att kunna utföra reglering av de kemiska reaktioner de är avsedda för.

Vårt hormonsystem är direkt beroende av att enzymbalansen i kroppen fungerar då hormoner, mineralämnen och vitaminer inte kan vara verksamma i kroppen utan enzymer.
Enzymer hjälper till att underlätta kemiska reaktioner i kroppen och fungerar som katalysatorer och är nödvändiga för vår ämnesomsättning och behövs för nedbrytningen av föda. Enzymer styr alltså över hormonsystemet men även kroppens energisystem, kroppens försvarssystem, frigörandet av blockerande nervsystem och läkningsprecess som av infektionssjukdomar, sårläkning och smärtlindring. .

Enzymer reglerar ämnesomsättningen (metabolismen)som i sin tur styr PH-balansen i kroppen.
Enzymer reglerar också viskositeten i blodet, balansen mellan mage och tarm, bortforslingen av gifter och fria radikaler och enzymer finns helt enkelt till för att vi ska kunna leva och är avgörande för vår hälsa! För att vi människor ska hålla oss friska måste enzymerna i kroppen vara fullt aktiva.

Mia

Annons
Annons