Annons
Annons

Energirik nyttig smoothie med kokosvatten och maca

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
24 oktober, 2015
Ett glas med smoothie

Lördagmorgon och jag är ledig!
Hur skönt är det inte att kunna sitta och njuta en god frukost utan att tänka på att man ska iväg till jobbet?! Nu ska jag ändå åka och göra några ärenden idag, men det gör jag när jag vill! Det är det som är skillnaden på att vara ledig eller inte ledig. 🙂

Till frukost i dag gjorde jag en energirik smoothie. Som bas använde jag kokosvatten. Kokosvatten kan med fördel användas som en vätskeåterställare vid träning eller varma dagar. Dessutom innehåller kokosvatten mindre socker än energidrycker. Kokosvatten är en nyttig och naturlig dryck och man framställer den från gröna kokosnötter. Den är rik på elektrolyter vilket är mineraler såsom natrium och klorid. Dessa mineraler arbetar utanför kroppens celler. Det finns också elektrolyter i kokosvatten som arbetar inuti kroppens celler som kalium, magnesium, fosfat och sulfat. Kokosvattnets höga innehåll av kalium kan ha en förebyggande effekt på njursten.

Fler hälsofördelar med kokosvatten är att den hjälper till att reducera högt blodtryck i och med att kokosvatten innehåller en så varierad nivå av elektrolyter.

Annons

Kroppen använder sig av elektrolyter för att transportera vatten mellan cellerna och påverkar cellerna på ett mycket positivt sätt.

Jag hade även i en matsked maca-pulver i smoothien.
Macaroten har traditionellt använts mot trötthet, näringsbrist och vid hormonella och stressrelaterade problem. Maca innehåller dessutom flera av de essentionella aminosyrorna och är en bra källa till vitamin C, och B-1, -2, B-3 och B-6 men även kalcium, järn och fosfor.

Smoothie med kokosvatten och maca
1 stort glas eller 2 små
2 dl kokosvatten
1 dl lingon
1 dl blåbär
1 grabbnäve babyspenat
1 tsk chiafrön
1 tsk kokosolja
1 msk maca

Bär till topping

Mixa alltsammans till en smoothie. Toppa med bär!

 

Annons
Annons