Riktig mat & hälsa
Bild på Secuvie-en kräm

Secuvie mot torrhet och eksem är lika med magi

För några veckor sedan var jag hemma hos min dotter och tog hand om barnen när hon låg på BB.
Hennes ena lilla flicka som är 1 år föddes flera veckor för tidigt, och hon är så väldigt torr i huden. Enligt barnavårdscentralen beror också hennes torra hud på för tidig födsel. Hennes armar och ben kändes nästan som en upphöjd torr kaka ovanpå den andra huden. Stackars barn. Jag blev helt förskräckt! Det kliade väldigt märkte jag.
Jag tittade in i deras badrumsskåp och såg att min dotter hade en kräm utskriven av läkare och ringde och frågade om det var den hon brukar smörja in flickan med. Hon hade fått den utskriven till flickan men hon sa att den inte hjälpte hur mycket hon än smorde, så hon hade börjat smörja med olivolja som hjälpte mycket bättre.

Krämer som innehåller mineralojlor lägger sig som en fet hinna på huden och kemikalier läker verkligen inte huden. Snarare förvärras det i vissa fall då det istället torkar ut huden ännu mer.
Dessutom går allt man smörjer på huden in i kroppen.

Jag hade själv med mig en kräm ( har alltid bra grejer i min väska, ni skulle se den :-), rena Mary Poppinsväskan) som endast innehåller naturliga ingredienser som  jag faktisk testade på flickan istället. Jag smorde in armar och ben med krämen på kvällen ena dagen och på morgon och kväll andra dagen. Redan efter andra gången kändes huden mycket bättre och efter att ha visat det för min dotter har hon fortsatt att smörja flickan med krämen och hon är faktiskt besvärsfri nu. 🙂 Nu smörjer hon endast en gång dag!

Krämen som jag pratar om är svensk och heter Secuvie och är helt naturlig, ekologisk och certifierad av Ecocert.
Den innehåller inga kemiska substanser eller mineraloljor och är helt naturligt konserverad i sin egen form. Krämen innehåller en organisk växtsyra- Carbo Hydrate Derived Fulvic Acid: CHD-FA! CHD-FA  är en väldigt kraftfullt vårdande, energigivande och renande växtsyra.I Indien, Kina och Himalya har det i århundraden varit känt och den hälsobringande och välgörande substansen har länge använts i folkmedicin.
Den här växtsyran är baserad på en mycket liten molekyl som jobbar på cellnivå. Den ökar upptagningsförmågan av viktiga näringsämnen till cellerna. Dessutom drar den till sig gifter som naturaliseras och stöts bort. 

Jag har alltid Secuvie hemma. Och deras Daily Repairkräm är superbra på torra partier som armbågar, läppar och trasiga nagelband. En gång hade jag en knöl under huden vid underläppen en hel sommar. Jag blev lite orolig för knölen eftersom att den inte verkade vilja försvinna. Innan jag kontaktade läkare för att undersöka vad det kunde vara, smorde jag in huden på knölen med Secuvie. Efter någon timme började det att värka på området där jag smort salvan och på kvällen hade jag som en infekterad och varigt sår på läppen. jag fortsatte att smörja med krämen och bara några dagar efter var både knöl och sår borta. Magi!

Den funkar alltså jättebra på torr hud, men även på eksemhud.
Den finns även som ansiktskräm, ögonkräm, rengöring, serum, Daily Care-kräm, bodylotion och after sun. Dessutom har man gjort en riktigt bra salva: Reczema.

Så har du hudbesvär, allt från torrhet till eksem till solsveda och till och med psoriasis, testa Secuvie! Den är helt fantastisk!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]