Annons
Annons

Secuvie mot torrhet och eksem är lika med magi

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
28 oktober, 2015
Bild på Secuvie-en kräm

För några veckor sedan var jag hemma hos min dotter och tog hand om barnen när hon låg på BB.
Hennes ena lilla flicka som är 1 år föddes flera veckor för tidigt, och hon är så väldigt torr i huden. Enligt barnavårdscentralen beror också hennes torra hud på för tidig födsel. Hennes armar och ben kändes nästan som en upphöjd torr kaka ovanpå den andra huden. Stackars barn. Jag blev helt förskräckt! Det kliade väldigt märkte jag.
Jag tittade in i deras badrumsskåp och såg att min dotter hade en kräm utskriven av läkare och ringde och frågade om det var den hon brukar smörja in flickan med. Hon hade fått den utskriven till flickan men hon sa att den inte hjälpte hur mycket hon än smorde, så hon hade börjat smörja med olivolja som hjälpte mycket bättre.

Krämer som innehåller mineralojlor lägger sig som en fet hinna på huden och kemikalier läker verkligen inte huden. Snarare förvärras det i vissa fall då det istället torkar ut huden ännu mer.
Dessutom går allt man smörjer på huden in i kroppen.

Annons

Jag hade själv med mig en kräm ( har alltid bra grejer i min väska, ni skulle se den :-), rena Mary Poppinsväskan) som endast innehåller naturliga ingredienser som jag faktisk testade på flickan istället. Jag smorde in armar och ben med krämen på kvällen ena dagen och på morgon och kväll andra dagen. Redan efter andra gången kändes huden mycket bättre och efter att ha visat det för min dotter har hon fortsatt att smörja flickan med krämen och hon är faktiskt besvärsfri nu. 🙂 Nu smörjer hon endast en gång dag!

Krämen som jag pratar om är svensk och heter Secuvie och är helt naturlig, ekologisk och certifierad av Ecocert.
Den innehåller inga kemiska substanser eller mineraloljor och är helt naturligt konserverad i sin egen form. Krämen innehåller en organisk växtsyra- Carbo Hydrate Derived Fulvic Acid: CHD-FA! CHD-FA är en väldigt kraftfullt vårdande, energigivande och renande växtsyra.I Indien, Kina och Himalya har det i århundraden varit känt och den hälsobringande och välgörande substansen har länge använts i folkmedicin.
Den här växtsyran är baserad på en mycket liten molekyl som jobbar på cellnivå. Den ökar upptagningsförmågan av viktiga näringsämnen till cellerna. Dessutom drar den till sig gifter som naturaliseras och stöts bort.

Jag har alltid Secuvie hemma. Och deras Daily Repairkräm är superbra på torra partier som armbågar, läppar och trasiga nagelband. En gång hade jag en knöl under huden vid underläppen en hel sommar. Jag blev lite orolig för knölen eftersom att den inte verkade vilja försvinna. Innan jag kontaktade läkare för att undersöka vad det kunde vara, smorde jag in huden på knölen med Secuvie. Efter någon timme började det att värka på området där jag smort salvan och på kvällen hade jag som en infekterad och varigt sår på läppen. jag fortsatte att smörja med krämen och bara några dagar efter var både knöl och sår borta. Magi!

Den funkar alltså jättebra på torr hud, men även på eksemhud.
Den finns även som ansiktskräm, ögonkräm, rengöring, serum, Daily Care-kräm, bodylotion och after sun. Dessutom har man gjort en riktigt bra salva: Reczema.

Så har du hudbesvär, allt från torrhet till eksem till solsveda och till och med psoriasis, testa Secuvie! Den är helt fantastisk!

Annons
Annons