Riktig mat & hälsa
Bild på Secuvie-en kräm

Secuvie mot torrhet och eksem är lika med magi

För några veckor sedan var jag hemma hos min dotter och tog hand om barnen när hon låg på BB.
Hennes ena lilla flicka som är 1 år föddes flera veckor för tidigt, och hon är så väldigt torr i huden. Enligt barnavårdscentralen beror också hennes torra hud på för tidig födsel. Hennes armar och ben kändes nästan som en upphöjd torr kaka ovanpå den andra huden. Stackars barn. Jag blev helt förskräckt! Det kliade väldigt märkte jag.
Jag tittade in i deras badrumsskåp och såg att min dotter hade en kräm utskriven av läkare och ringde och frågade om det var den hon brukar smörja in flickan med. Hon hade fått den utskriven till flickan men hon sa att den inte hjälpte hur mycket hon än smorde, så hon hade börjat smörja med olivolja som hjälpte mycket bättre.

Krämer som innehåller mineralojlor lägger sig som en fet hinna på huden och kemikalier läker verkligen inte huden. Snarare förvärras det i vissa fall då det istället torkar ut huden ännu mer.
Dessutom går allt man smörjer på huden in i kroppen.

Jag hade själv med mig en kräm ( har alltid bra grejer i min väska, ni skulle se den :-), rena Mary Poppinsväskan) som endast innehåller naturliga ingredienser som  jag faktisk testade på flickan istället. Jag smorde in armar och ben med krämen på kvällen ena dagen och på morgon och kväll andra dagen. Redan efter andra gången kändes huden mycket bättre och efter att ha visat det för min dotter har hon fortsatt att smörja flickan med krämen och hon är faktiskt besvärsfri nu. 🙂 Nu smörjer hon endast en gång dag!

Krämen som jag pratar om är svensk och heter Secuvie och är helt naturlig, ekologisk och certifierad av Ecocert.
Den innehåller inga kemiska substanser eller mineraloljor och är helt naturligt konserverad i sin egen form. Krämen innehåller en organisk växtsyra- Carbo Hydrate Derived Fulvic Acid: CHD-FA! CHD-FA  är en väldigt kraftfullt vårdande, energigivande och renande växtsyra.I Indien, Kina och Himalya har det i århundraden varit känt och den hälsobringande och välgörande substansen har länge använts i folkmedicin.
Den här växtsyran är baserad på en mycket liten molekyl som jobbar på cellnivå. Den ökar upptagningsförmågan av viktiga näringsämnen till cellerna. Dessutom drar den till sig gifter som naturaliseras och stöts bort. 

Jag har alltid Secuvie hemma. Och deras Daily Repairkräm är superbra på torra partier som armbågar, läppar och trasiga nagelband. En gång hade jag en knöl under huden vid underläppen en hel sommar. Jag blev lite orolig för knölen eftersom att den inte verkade vilja försvinna. Innan jag kontaktade läkare för att undersöka vad det kunde vara, smorde jag in huden på knölen med Secuvie. Efter någon timme började det att värka på området där jag smort salvan och på kvällen hade jag som en infekterad och varigt sår på läppen. jag fortsatte att smörja med krämen och bara några dagar efter var både knöl och sår borta. Magi!

Den funkar alltså jättebra på torr hud, men även på eksemhud.
Den finns även som ansiktskräm, ögonkräm, rengöring, serum, Daily Care-kräm, bodylotion och after sun. Dessutom har man gjort en riktigt bra salva: Reczema.

Så har du hudbesvär, allt från torrhet till eksem till solsveda och till och med psoriasis, testa Secuvie! Den är helt fantastisk!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]